Google PlusFacebookTwitter

Het einde is nabij

By on okt 28, 2008 in Publiek als maker | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Gisteren weer naar Ani geweest. Daar vind ik wat van, maar dat is niet heel interessant. Wel interessant is dat mijn experiment is gelukt. Ik had een handycam mee. Een handycam die in mijn handpalm past, maar gewoon strakke HD filmt, een handycam ook met verbijsterend goede microfoons. En, ik zeg het nog maar een keer, een handycam die niet groter is dan de eerste mobiele telefoon.

Dat wat deze handycam nu kan – hd filmen in 1920×1080 – kan jouw telefoon straks ook. Zelfs als je geen freak als ik ben. Je krijgt het erbij zoals de huidige telefoons langzaam standaard uitgerust worden met een degelijke internetbrowser. En je doet ermee wat je nu ook al doet: filmen en online gooien (zie hier, hier, hier en hier). Alleen zien al die filmpjes er dus binnen pakweg 2 jaar ongeveer zo uit. Let wel, gefilmd van helemaal achter uit de zaal. Hoe dit eruit ziet als je een beetje vooraan staat, mag jezelf bedenken.

Tuurlijk, ik had nu een fancy hdc-sd9 dinges in mijn hand en hij was nog net te groot om niet opgemerkt te worden. Al na één nummer stond er iemand van Paradiso naast me en moest ik mijn camera bij de balie in bewaring geven. Dat kan nu nog: die enkeling die zijn iets te professioneel aandoend apparaat meeneemt, krijgt gewoon een nummertje en mag zijn speeltje na afloop komen ophalen.

Maar dat gaat niet gebeuren met jouw telefoon. Ook niet als hij straks deze kwaliteit levert, is het je telefoon die je bij je stopt. Of misschien niet eens. Misschien is het wel een wireless cameralens ter grootte van een grote knoop, gespeld op je pet of aan je bril. Ja lach maar. Dat doe ik ook. Want het einde van de concertregistratie zoals we die kennen is nabij. Ik kan niet wachten tot het zover is!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.