Google PlusFacebookTwitter

Alweer genomineerd! Maar waarvoor eigenlijk?

By on okt 31, 2007 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ja hoor, ik sta er weer tussen. Genomineerd!!

Kijk, een paar jaar geleden was ik dé journalist bij 3VOOR12, dat mag ik volgens mij wel zeggen. Als een rat besnuffelde ik mensen, beet ik me vast in onderwerpen en schreef ik er zonder scrupulus over. Ik was goed en ik vond dat ik die plek op de longlist had verdiend. Winnen was een droom, maar de longlist, ja…

3VOOR12 won ‘m toen. Daarin werden een aantal mensen persoonlijk genoemd. Ik was er een van. En ijdel als ik ben, moet ik bekennen dat ik dat fijn vond. We hadden hem verdiend door onze gezamenlijke inzet. Vanaf dat moment was de Pop Pers Prijs van mijn lijstje af: been there, done that. Dat ruimt lekker op, door naar een ander doel!

De laatste jaren stuur ik de 3VOOR12 redactie aan samen met Leonieke, houd ik me bezig met de inhoudelijke uitbreiding van de site en het introduceren van nieuwe technieken die daarbij horen. En af en toe schrijf ik nog eens een stukkie. Voor de leuk, omdat het toch lekker blijft.

Vroeger waren er Ron-onderwerpen, sinds kort hebben we zo’n fanatieke redactie dat mensen alles wegkapen. En dat is goed! Ik maak nog wel eens een liftsessie, film zo nu en dan een band voor een reportage, presenteer elke week Dubbel Check, duik tijdens festivals in de sfeeritems en maak voor de grote festivals samen met Leonieke ook een tv-uitzending. Superleuk allemaal.

Maar genomineerd voor de enige persprijs die naar popjournalisten gaat? Nee, dat snap ik niet. En gevleid voel ik me daarom ook iets minder. Altijd leuk, om ergens voor genomineerd te zijn. Maar als het uit het niets lijkt te vallen, wordt het moeilijk om de lijst serieus te nemen. Hoor ik er echt bij? Ok, hij heet nu mediaprijs, dus in die zin zou ’t weer kunnen. Mijn laatste en enige hit was het filmpje dat ik maakte van Aux Raus.  Zou dat het zijn? Nee toch??!! Daar zou ik – als ik nog steeds die fanatieke journalist was – werk van maken: wie stelt die lijst samen? Wordt ie wel eens opgeschoond? Op grond waarvan kom je erop? Hoe kom je eraf? Moet je dan eerst dood? Of is het gewoon een boodschappenlijstje: als je er eenmaal opstaat, wordt je niet vergeten, dan kom je een keer aan de beurt!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.