Google PlusFacebookTwitter

Blog

Met Pip op tour

Posted by on 10:22 PM in general | 0 comments

Met Pip op tour

Wie had dat ooit gedacht, dat ik ooit nog eens op tournee zou gaan? Ik in ieder geval niet. Ik heb niet gedaan wat daarvoor nodig is als muzikant. Maar soms worden dingen in je schoot geworpen. De sleutels van een tourbus bijvoorbeeld.

read more

Eén jaar later

Posted by on 10:48 AM in general | Reacties uitgeschakeld voor Eén jaar later

Eén jaar later

En toen waren we een jaar verder! Niet dat ik heel veel doe op mijn digitale hutje hier in het waanzinnige webwereldje, maar het afgelopen jaar was ik wel heel stil. Tijd om uit te leggen waarom. Precies een jaar geleden kregen we de sleutel van ons nieuwe huis in Wageningen. Weg van de Amsterdamse gekte, met de neus in de stofwolken van verbouwingswaanzin. Maar het stof is neergedaald en we zijn er zonder blijvende schade uitgekomen :-)

read more

De journalistiek is vergeten waar ze goed in is

Posted by on 11:41 AM in Gedacht, general | 0 comments

De journalistiek is vergeten waar ze goed in is

De meest gezonde trend in medialand is wel de focus op vertrouwen. Goed nieuws dus. Maar zolang er nog geen sluitend antwoord op de ‘hoe dan?’ vraag bestaat, blijf ik doorzoeken. Deze keer daarom een blik op een rare paradox binnen de journalistiek: we zijn iets kwijtgeraakt waar we juist in uitblinken.

read more

Vertrouwen moet wederzijds zijn

Posted by on 10:04 AM in activism, Toekomstmuziek, Veldonderzoek | 0 comments

Vertrouwen moet wederzijds zijn

Ok, daar zijn we dan. Post-evidence. Vertrouwen als enig overgebleven echte waarde. Met als grote vraag hoe journalistiek en vertrouwen weer onlosmakelijk verbonden kunnen worden? Laten we beginnen met het belangrijkste uitgangspunt: vertrouwen is alleen waardevol als het wederzijds is.

read more

Vertrouwen als enige waarde in ‘post evidence’ realiteit

Posted by on 1:47 PM in activism, Gedacht | 0 comments

Vertrouwen als enige waarde in ‘post evidence’ realiteit

Het einde van het bewijs is nabij. Dat klinkt apocalyptisch, vind je ook niet? Is het natuurlijk ook. Maar wie de Amerikaanse verkiezingen en de daaropvolgende discussie over fake news en filter bubbles een beetje heeft gevolgd, zal waarschijnlijk concluderen dat het nu al zover is. Tijd om vooruit te kijken. Wat betekent dat voor de journalistiek?

read more

Ik wil meer ‘filter bubbles’!

Posted by on 6:08 PM in Gedacht | 0 comments

Ik wil meer ‘filter bubbles’!

Wat het meest is blijven hangen van mijn bezoek aan VPRO’s Medialab op Noorderslag afgelopen weekend, is één woord: bubble. Of eigenlijk twee: filter bubble. En ik werd er heel recalcitrant van. Ik wil er meer!!

read more

Alleen het verhaal vertellen is niet langer genoeg

Posted by on 11:35 AM in activism, Veldonderzoek | 0 comments

Alleen het verhaal vertellen is niet langer genoeg

Ik heb me nog maar net gemeld aan het front, dus de kans is reëel dat ik een beetje achter de feiten aanloop. Maar kan ik de draad beter oppakken dan gewoon te beginnen met waarnemen en reflecteren? Precies. Daarom dus. Met mijn eerste waarneming na het bezoeken van een paar journalistiek georiënteerde bijeenkomsten eind 2016. Bij alledrie de evenementen waar ik was, werd er op de een of andere manier wel aandacht besteed aan storytelling. En eerlijk is eerlijk, er gebeuren al een hele tijd toffe, interessante, spannende, prikkelende dingen op dat vlak. Kijk maar eens naar het mooie overzicht dat Leonieke Verhoog samenstelde voor VPRO’s Berichten uit de nieuwe wereld. En toch, toch heb ik het gevoel dat het uiteindelijk window dressing is als het gaat om de problemen waarmee de journalistiek kampt.

read more

Reporting for duty

Posted by on 4:05 PM in activism | 0 comments

Reporting for duty

Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar ik ben al een tijdje best wel rustig op de sociale media. Mijn broer vindt nog steeds dat ik de grootste spammer in zijn timeline ben, maar steeds vaker, als ik me ergens aan erger, me boos maak, ergens iets van vind en daarna in een reflex iets tik – ik ben tenslotte journalist – val ik stil.

read more

RCO Editions No. 19: Gatti conducts Berlioz

Posted by on 3:31 PM in RCO Editions | 0 comments

RCO Editions No. 19: Gatti conducts Berlioz

iPad video magazine, produced for Videodock Client: Royal Concertgebouw Orchestra Berlioz’s Symphonie fantastique is such a popular work that many music lovers know it inside out. Daniele Gatti came to the score with a fresh vision and seduced the members of the Royal Concertgebouw Orchestra into giving a performance that sheds new light on this famous masterpiece. This concert is a prelude to their new and adventurous partnership.

read more

Meer waardering voor de politiek door Debat Direct!

Posted by on 12:11 PM in general | 0 comments

Meer waardering voor de politiek door Debat Direct!

Had ik al gezegd hoe trots ik ben op de Debat Direct app die we bij Videodock maakte? Nee he..

read more