Google PlusFacebookTwitter

Dag 1: rookie getting into SXSW

By on mrt 8, 2014 in Veldonderzoek | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Hij zit erop. Mijn allereerste SXSW dag. Met zoveel ervaringen dat ik het moeilijk vind te kiezen, te bepalen welke indrukken het beste mijn indruk beschrijven.

Het begon gisteren al bij mijn Airbnb adres. De moeder van de jongen in wiens huis ik zit, had twee heerlijke ovenschotels klaarstaan. Terwijl mijn lichaam begon te beseffen dat klok loog en het eigenlijk half vier in de nacht was, kwam mijn gasthuis net lekker op gang met een zoete inval van mensen: vrienden van de vriendin die ook in het huis woont, een andere Airbnb-er, nog meer vrienden. En meteen werd ik ondergedompeld in de dynamiek van Amerikaanse conversatie. Veel referenties aan films en andere zaken die iedereen verondersteld is te kennen, veel gelach, veel gepraat, Welcome to America!

Ik hield alsnog langer vol dan goed voor me was. En dus begon mijn eerste SXSW dag met een te kort nachtje. Eerlijk is eerlijk, dag 1 was pittig. Ik vond het lastig om erin te komen. Uiteindelijk ben ik niet verder gekomen dan twee sessies, die ook nog eens allebei tegenvielen (zie video reviews op SXSW recensies van FMT). Niet echt de vibe die ik van de conference of conferences had verwacht. Door vermoeidheid en gebrek aan richting schoot ik al snel in de verzuurde Nederlandse modus. En zag dat SXSW vooral heel veel is van alles. Veel seminars, veel bezoekers, veel rijen, veel chaos. Veel. Kwantiteit…

En toen kwam de avond, die begon met een ritje langs het Holland House (sorry, Dutch Fellows …) van Michiel Frackers, waar vriend @erwblo zijn FMT roadshow had opgetuigd. Eindelijk een goed gesprek (en cocktails), met de makers van Chordify (check it: een supercoole app die je binnen een halve minuut de gitaarakkoorden van een geupload liedje teruggeeft.

Daarna via ”de Thai” door naar de gekte van E 6 Str, waar ik eindelijk echt in de SXSW vibe belandde.  Wat dat betekent, hoop ik later deze week nog voor je vast te leggen :-)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.