Google PlusFacebookTwitter

Er vallen te weinig doden

By on dec 29, 2007 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

“Iets over vroeger, hoe het begon en zo.” Daar ging het al mis. Ja, ik was ooit hoofdredacteur van de Playground. Ik wilde toen dat het blad vol zou staan met leuke enthousiaste verhalen over spannende popmuziek. Dat wil ik nog steeds.

Popmuziek heeft een verleden. En dat verleden achtervolgt en vervuilt de popmuziek steeds meer. Je kunt elke band die je nu hoort, met gemak naast iets anders leggen dat twintig jaar oud is. En dan natuurlijk zeggen dat het allemaal al gedaan is – veel beter ook. Dat kan. Je zou er steekhoudende argumenten voor kunnen aanvoeren, mooie vergelijkingen, misschien wel melodieën op papier uittekenen om je punt te maken…

Maar sinds wanneer gaat popmuziek daar over?

Rolling Stones, The Who, Pink Floyd, ze waren al lang gesloten boekjes geweest als sex, drugs & rock ‘n’ roll haar werk ongestoord had kunnen doen. Dan zou er geen Arrow Classic Rock kunnen bestaan, omdat al die muzikanten – die inderdaad te gekke albums hebben gemaakt – dan gewoon morsdood zouden zijn. Maar nee, bloedtransfusies, hartoperaties, cosmetische correcties, het zorgt er allemaal voor dat ze niet weg te krijgen zijn.

Ben eens eerlijk: wilde jij een kaartje voor The Police? Of erger nog, je hebt er een!!! Wat denk je daar nu te vinden, in die veel te grote badkuip??? Sting laat al jaren horen dat hij netter speelt dan je moeder je graag ziet eten. Passie, gedrevenheid, energie, het zit er al zo  lang niet meer in. Waarom zijn The Beatles zo goed? Waarom is Jimi Hendrix goed? Zappa, Joy Division, Jeff Buckley, Thin Lizzy. Allemaal dood! En hun mythe springlevend!!

Maar zing jij liever So Lonely mee met 60.000 andere schapen, omdat je dan die te gekke periode waar je toen je neus voor ophaalde alsnog hoopt in te halen? Moet je lekker doen, maar leg dan eerst dit blad nu neer en pak het nooit meer vast. Hup, weg! De Playground is niet voor jou!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.