First ride: samen tv kijken in Hangout could work

Ik durf nog even geen uitspraak te doen over Google+. Wel kan ik je vertellen dat ik vanmiddag met drie anderen in een hangout Youtube filmpjes heb zitten kijken en dat lollig vond.

Gisteren zette ik ongezien mijn kaarten op Circles. Een functie die ik bij Facebook mis. Vandaag dwaal ik rond in het plusdomein van Google en blijf juist hangen bij iets wat ik gisteren nog een beetje suf vond klinken: Hangout. Ik bedoel, hoe uncool kun je het verzinnen? Maar de functie is wel de gimmick die je na een eerste lach een half uur vasthoudt.

Hangout is “niet meer dan videochat”. Maar het faciliteert ook samen kijken naar Youtube op een manier zoals je dat altijd al had gewild. Een typisch plusje, een extraatje waar je niet te veel van denkt, maar die – met slim gebruik van playlists bijvoorbeeld – een nieuwe kijkbeleving kan opleveren.

Wie gaat de eerste Hangout party organiseren en plant een avond lang videofilmpjes terwijl de kijkers er over chatten en babbelen? Nou? Ik kom kijken!

Een gedachte over “First ride: samen tv kijken in Hangout could work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.