Google PlusFacebookTwitter

Kijk nu het concert van The Horrors, gefilmd door FIY

By on apr 10, 2009 in fiy, Nieuws | 6 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

The first result is in. Alle formaten naar 320/240 verkleind en om het in zijn geheel via Vimeo online te kunnen zetten ook nog eens ingedikt. Later volgen de “lessons learned”, maar ik wilde jullie het eerste resultaat niet onthouden:

Ter vergelijking: dit is wat 3VOOR12 ervan heeft gemaakt met behulp van de professionele filmcrew.

6 Comments

 1. observer1

  10 apr ’09

  Post a Reply

  stoer! :D knap werk mag een tipje? maak angle-edits op de beat, dat verhoogt het dynamisch effect van de vids.maar verder geweldig, ook die verschillen in kwaliteit maken het een mooi geheel; levendig!

 2. beemsterman

  10 apr ’09

  Post a Reply

  Mooi contrast tussen de professionele en de ‘crowdsource’ publieke versie: goeie kwaliteit en optimaal gemonteerd versus verschillende standpunten, onvoorspelbaarheid en de kwaliteit die de beleving van authenticiteit verhoogd. Alsof je stiekem naar een bootleg opname zit te kijken zonder ‘verhullende’ belichting.

 3. Goed gedaan! De video laat zien zien dat FIY veel potentie heeft. Ik ben benieuwd hoeveel effort het kost om een dergelijke video te monteren (lijkt me erg bewerkelijk). Ook ben ik benieuwd naar de “Lessons learned”.

 4. Dit is echt cool! Maar dat zal wel een lastige edit job worden als je straks 100+ fragmenten hebt en een 2 uur durend concert. Dat wordt puzzelen.

  Vorig jaar heb ik voor http://www.humedia.nl een clip gemonteerd van een nummer van Mr. Love and the Stallions. Uiteindelijk 16 verschillende mobiels gebruikt, en een halve dag editing/syncing. Resultaat is wel erg tof. Zie de clip hier: http://blip.tv/file/1029256/

 5. Ron

  16 apr ’09

  Post a Reply

  He Emiel, ziet er tof uit. Ik voorzie inderdaad problemen als FIY een succes wordt en ik nog steeds zelf het concert moet monteren tot 1 video. Daarom is het idee ook dat je verschillende beelden van hetzelfde moment tegelijk laat zien. Ik heb n mockup van dat idee, die in een Slideshare presentatie zit. Ik zal m zo ook nog even los posten.

Trackbacks/Pingbacks

 1. FIY scoort hattrick met 2 Spin Awards en 1 TNW Dutch Startup Award /  Film It Yourself - [...] Op 2 april 2009 filmden 6 mensen met hun mobiel bij het concert van The Horrors, waarna ik een…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.