Google PlusFacebookTwitter

Gedwongen om illegaal te downloaden

By on jan 20, 2012 in #pindsvin | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Mijn oude baas – de VPRO – heeft weer eens een geweldige dramaserie gemaakt. Beatrix, Oranje onder vuur. Dat gekke lipje en die tongval van Maxima, Bernhard die Engels door zijn met Duitse tongval gesproken Nederlands gooit, Beatrix die tegelijkertijd koud en sympathiek wordt, het is weer eens geniaal. Echt. De eerste aflevering heb ik gemist, maar via Uitzending gemist kon ik nummer 2 en 3 achter elkaar kijken en veranderde ik van een koningshuisscepticus in een promotor van deze serie. Ik vertelde mijn vrouw dat ze ook moest kijken. Konden we samen de laatste aflevering kijken. Romantisch toch? Helaas moet je voor romantiek wel het illegale circuit in. Want alleen aflevering 3 was nog online te bekijken…

Ik ken alle verklaringen: opslag te duur, rechtenkwesties, noem maar op. Het zijn bijzaken. De kern is dat ik iets gezien heb en nu anderen aanraad om ook te kijken. Ikzelf en een deel van de mensen die ik overhaal zouden bereid zijn te betalen voor het zien van de afleveringen. Was er een “99 cent” knop geweest, dan had ik hem zonder twijfelen 3 keer aangeklikt om alles te zien op het moment dat het mij uitkwam.

Helaas, die knop is er niet. En dus eindigde ik op de plek die afrekent met de traagheid van de legale weg: via torrentz.eu vond ik alle afleveringen. En die 3 euro die ik aan de VPRO had willen spenderen nu maar gedoneerd aan Wikileaks. Je moet toch wat met je geld …

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.