Google PlusFacebookTwitter

Ik stel kamervragen, dus ik besta?

By on okt 10, 2007 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

“Kamervragen gesteld door…”

En dan op die stippelijntjes je eigen naam. Dat is zo’n beetje het hoogst haalbare van een politicus, zo lijkt het. Gisteren groot nieuws, De Partij Voor De Dieren, toch nog steeds het lichtend voorbeeld voor De Muziekpartij, heeft zoveel kamervragen gesteld dat er twee extra ambtenaren nodig zijn om de beantwoording goed af te handelen.

Ik sprak laatst iemand die er schande van sprak, “al die kamervragen die zoveel geld kosten”. Ook in dit nieuwsbericht wordt weer gerept over de kosten: 2000 euro per vraag. En dat is dus zonde? Waarom heb je dan een Tweede Kamer? Om de boel in de gaten te houden en om opheldering te vragen als dingen niet duidelijk zijn toch zeker! Nee, dat gezeik over geld trek ik niet. Laat een ministerie zijn werk meteen goed doen, dat scheelt dan een hoop geld en levert ook minder vragen op. Toch is het fenomeen Kamervraag wel behoorlijk onderhevig aan inflatie. Elke scheet wordt afgedekt met een vraag. En elke vraag krijgt een eigen kolom in krant, weblog en itempje in het journaal. Eigenlijk gaat dat allemaal best wel goed.

Slechts één ding sneeuwt compleet onder. Weet iemand bijvoorbeeeld wat het antwoord was op de kamervragen over Appa , de problemen bij nieuwe poppodia, het zero tolerance beleid bij dancefeesten, ander gedoe bij diezelfde feestjes of de handel in niet bestaande concertkaartjes? Nee he. Niet gek hoor. Niemand schreef er namelijk over en zelfs de vragenstellers weten vaak niet of er eigenlijk wel een antwoord is gekomen. Dus als die twee aangenomen krachten ervoor zorgen dat elke vraag netjes beantwoordt wordt en de wereld dat ook te weten komt, is het volgens mij een zinvolle investering. Dan vallen domme vragenstellers (ja, dat kan wel!) snel door de mand en wordt die hele wildwas misschien eens een beetje ingedamd.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.