Google PlusFacebookTwitter

Je moet gewoon gaan

By on jul 18, 2011 in #pindsvin | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik weet zelf dat ik emigreren altijd leuk vind in de eerste helft van mijn vakantie. De tweede helft trekt standaard weer de andere kant op. Naarmate het einde van de vakantie in zicht is heb ik meer zin om ook weer naar huis te gaan. Maar het kan ook anders. Richard, Soraya en hun vier kinderen willen emigreren. Naar Zweden. “Of naar Noorwegen, dat trekt ook wel.”

De eerste dag dat ik Richard ontmoet, vertelt hij over het plan om naar Zweden te vertrekken. Biddinghuizen is leuk, maar de ruimte en een hoop andere zaken trekken hem in Zweden. Al is hij er nog nooit in de winter geweest. “Iedereen zegt dat ik dat eerst moet doen.” Ik sluit me daarbij aan.

Maar wanneer ben je er klaar voor? Richard weet het ook niet. “Ik merk dat ik nog wel sterke banden heb met Nederland.” Een dag later klinkt hij heel anders. Hij heeft een Nederlandse familie ontmoet die drie jaar geleden naar Noorwegen is vertrokken. “Ze zijn gewoon gegaan. Ze hebben nog steeds een huis in Nederland, maar zien zichzelf niet meer terug gaan. Misschien moet het wel zo. Gewoon gaan. Je kunt je niet op alles voorbereiden. En Noorwegen, dat trekt me ook wel. Wat ruiger he.”

Gewoon gaan. Een variant op ‘gewoon doen’. 8 tegen 2 dat hij de sprong maakt. 4 tegen 6 dat hij naar Noorwegen gaat. Opnieuw inspirerend voor mijn eigen sprong: een eigen toko beginnen, een eigen bedrijf rondom het Film It Yourself principe. Kan het? Hoe? Ik heb niet alle antwoorden, maar ik ga het gewoon doen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.