Google PlusFacebookTwitter

Journalist, eis je "rel=author" en verhoog je marktwaarde via Google

By on jun 10, 2011 in #stunst | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

En weer een goede stap in de richting van een wereld waar journalisten zich als gespecialiseerde inhoudsproducenten kunnen onderscheiden op een vraaggestuurde uitgeversmarkt. Google gaat verhalen van individuele auteurs indexeren en ‘ranken’.

Je bent freelancer, je schrijft een verhaal voor een opdrachtgever, je krijgt een paar centen. Het stuk verschijnt in een papieren editie, met je naam erbij als je geluk hebt. Natuurlijk verschijnt dat verhaal ook op de site van de opdrachtgever. En welke meerprijs reken je daar meestal voor? Precies, geen. Gratis. Je kunt niet anders. Maar vanaf nu biedt Google je een kans om met die digitale publicatie je marktwaarde te verhogen zonder dat je opdrachtgever er een cent meer voor hoeft te betalen

Vanaf nu leg je namelijk één eis op tafel bij digitale publicatie: “Mag bij naam de tag: rel=”author” staan?” Daarmee zorg je namelijk dat al je stukken aan jou gelieerd worden, waar ze ook verschenen zijn. Google gaat verhalen waarbij deze tag gekoppeld is aan een naam indexeren en waarderen. Afhankelijk van je productie bouw je zo een “ranking” op. Daardoor kun je, afhankelijk van je inhoudelijke specialisatie, eerder bij zoekresultaten gaan opduiken als specialist, ook al heb je al die verhalen voor veertig verschillende opdrachtgevers gemaakt die er hun eigen merk op hebben geplakt. A small step for a developer, a big one for the writer!

NB: Ik ben nog even aan het uitzoeken hoe je de re=”author” makkelijk kunt toevoegen aan je eigen WordPress blog. Als ik een makkelijke manier heb gevonden, hoor je het.

(Via ReadWriteWeb)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.