Google PlusFacebookTwitter

Dot en Gulp: laat je inspireren door de monniken van de 21e eeuw

By on aug 11, 2011 in #stunst | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik twitterde vorige week WOW na het zien van ’s werelds grootste stop motion animatie film, geschoten met de Nokia N9. Dat was te min voor dit waanzinnige inspirerende werk dat de makers verrichtten.

Wacht, haak niet af omdat Nokia de rekening heeft betaald. Dit verhaal gaat niet over de telefoonmaker die wil bewijzen dat ze een bijzonder apparaat heeft gemaakt. Dit gaat over een groep mensen die we vroeger monniken noemden. Ze schreven boeken, een voor een, weet je nog? Een oplage van 1000 betekende duizend keer het hele ding overschrijven. Dat idee, maar dan met video.

Het begon met de kleinst mogelijke stop motion video. Poppetjes te klein om vast te pakken, gefilmd met een waanzinnige microscoop die je op je telefoon kunt schroeven. Wordt goed ingezet in ontwikkelingslanden om medisch onderzoek te verrichten. Maar je kunt er ook iets heel anders mee doen dus…

Laat je inspireren door de vastberadenheid om iets te doen wat waanzin lijkt, de doelgerichtheid, toewijding, discipline en de liefde voor iets waar je in gelooft, juist omdat je er alleen in kunt geloven, omdat er geen rationele argumenten zijn om het te doen. Het is de enige weg die lijdt naar iets dat echt bijzonder is, iets dat anderen niet al gedaan hebben. Soms omdat het zinloos is, dat is waar. Maar dat is de gok die je moet nemen. Want soms levert het iets op van een ongekende schoonheid.

[wp_connect_comments href=”” width=”480″ num_posts=”6″ colorscheme=”light” /]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.