Google PlusFacebookTwitter

Nu Of Nooit Classic

By on mrt 23, 2008 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Bekentenis: als ik in de auto zit, luister ik regelmatig naar Classic Arrow Rock. Echt waar! Simple Minds, Pink Floyd en David Bowie achter elkaar. Oud – een beetje Top 2000 Agogo, waar de fik van mij ook in mag. – maar altijd nog beter dan dj’s die een uur uit hun nek lullen voor ze Nick en Simon instarten. Ik schaam me daar een beetje voor. Maar eigenlijk is het natuurlijk beschamend voor al die radiozenders wanneer iemand die van nieuwe alternatieve popmuziek houdt alleen onderdak vindt bij – ik krijg ’t amper uit mijn strot – Classic… Arrow… Rrrrock!

Gelukkig heb ik sinds deze week Last.fm Mobile. Radio over de telefoon, die alles draait wat ik nog niet ken en wel leuk vind! Mijn telefoonkosten per liedje dubbelen de benzineprijs per liter, maar ik heb het er graag voor over als het bijdraagt aan de ondergang van al die arrogante radiostations. Redding is nabij!

Toch moeten we waakzaam zijn. Want het woord ‘classic’ lijkt als een virus om zich heen te grijpen. En dan heb ik het niet over retro, niet over de revival van de jaren 80, 70 of 90, nee, echt Classic, als in Arrow Rock, als in Pinkpop Classic, als in Nu Of Nooit… Classic?

NEEEEEEEEEEEEEEE!!!! Classic Arrow Rock… ach, het is er al, en zowaar een haven voor eenzame altomobilisten. Pinkpop Classic.. het echte Pinkpop verlaat Pinksteren, dus wat is er nog echt aan Pinkpop? Pinkpop Classic heeft niet alleen classic artists, maar ook de classic Pinkpopdatum. Maar Nu Of Nooit Classic, dat is zoiets als onbeschimmelde rocquefort.

Laten we even Nu Of Nooit Classic ontleden. Een talentenjacht voor aanstormende beloftes. De winnaar krijgt een kans. Aandacht! Spelen op Pinkpop! Nu!!!! En als het niet lukt, tja, dan komt het tweede deel van de afspraak: Nooit… Jammer, leuk geprobeerd. Bedankt voor de moeite, tijd voor de volgende.

Dan Classic. Engels voor klassiek. Brahms, Rachmaninov, vooruit, ook Lenny Kravitz en UB40.  Maar de rehabilitatie van bands die niet verder zijn gekomen dan de belofte die SPL ooit deed bij elkaar vegen, dat is een belediging voor elke band die Nu Of Nooit ooit gewonnen heeft. Iedereen mag van mij spelen, zo vaak je maar wil. Ook als je al tien of twintig jaar bezig bent. Maar denk nou niet dat je met ’t woordje ‘Classic’ de gedane belofte wegpoetst! Het was toen, of niet. En ben je blijven spelen, heb je goede dingen gedaan na het nu moment, dan verdien je beter dan een plek op het “ach gut, bestaan ze nog” Nooit Weer festival!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.