Google PlusFacebookTwitter

One issue for life

By on feb 8, 2007 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Als je een beetje rondbladert op de website van hèt grote voorbeeld voor de nog komende one issue partijen – de partij voor de dieren ja – kom je het tegen: een soort van excuus bijna. Een verhaaltje waarin de partij aangeeft ook over andere zaken echt wel iets zinnigs te kunnen zeggen (check het informatiepakket onder het kopje More issues!)

Wel, het is tijd voor besluit nummer twee: De Muziekpartij doet daar niet aan mee. De Muziekpartij denkt namelijk dat muziek breed genoeg is om op zijn minst twee Kamerleden full time bezig te houden. De Muziekpartij wil juist niet dat een Kamerlid specialist pretendeert te zijn op tien verschillende vlakken om vervolgens op alle tien de vlakken slechts oppervlakkig ingelicht te zijn, zoals dat in andere kleine fracties regelmatig het geval is. De Muziekpartij kiest bewust voor één onderwerp en wil als specialist op dat vlak de benodigde kennis binnen de kasteelmuren van de overheid brengen om ervoor te zorgen dat er (meer) weloverwogen beslissingen genomen worden. De Muziekpartij gaat zich bijvoorbeeld niet bemoeien met de hypotheekrenteaftrek om maar eens een het hangijzer te noemen (tenzij het natuurlijk gaat over de hypotheek van muzikanten) Er zijn binnen het parlement al genoeg mensen die daar verstand van hebben.

Nu hoor ik in in mijn hoogmoedswaanzin Witteman en Pauw al zagen: “Maar meneer Van der Sterren, dat kan toch helemaal niet!!! U moet toch als Kamerlid ook stemmen over die andere zaken?” Gelukkig ben ik voorlopig nog maar een rare eenling, niet eens met genoeg mensen om een verenigingsbestuur op te richten. Ik heb nog effe om daar een goed antwoord op te bedenken, mocht het ooit zo ver komen. Maar voor ik dat doe, ga ik eerst eens op zoek naar medestanders, naar mensen die er net als ik in geloven en zich er zelfs voor willen inzetten. Dus watch your back: als ik je op je rug tik, zou je zo maar eens gevraagd kunnen worden om penningmeester te worden.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.