Google PlusFacebookTwitter

Onnederlands Nederlands

By on jun 26, 2008 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ken je deze discussie: “Pukkelpop is veel leuker dan Lowlands!” Of deze: “Nederland heeft geen band van het formaat dEUS”. Twee keer België, zeg je dan als oplettende lezer. Fout! Ik wil er nog wel een noemen: “Alamo Race Track is onnederlands goed.” Zie je de overeenkomst nog steeds? Drie keer Nederland. Drie keer achter elkaar zijn het wij Nederlanders die onszelf minder vinden dan ‘de ander’.

Laten we even ervan uitgaan dat het waar is, Pukkelpop is leuker, Nederland heeft geen dEUS en Alamo Race Track is onnederlands. Waarom dan? Hoe kun je dat nou denken? Je gaat me toch niet vertellen dat je echt gelooft dat dat groene gras aan de andere kant echt groener is? Of wil je gewoon niet weten dat het eigenlijk aan jou, liefhebber van alternatieve popmuziek, ligt? Dat je een huichelachtige lafbek bent die zijn eigen helden niet durft te steunen.

‘t Is begrijpelijk hoor. Je bent tenslotte Nederlander. Maar de vraag blijft:  Waarom? Waarom doe je het? Ik geef toe, tot nu toe was het voor de alternatieve muziekliefhebber best lastig. Tiesto is toch te trance, Marco Borsato te huilerig, Guus Meeuwis weer te carnaval. Maar zij zijn wel echt huge. Omdat liefhebbers van die iets minder alternatieve muziek het wel doen, wel hardop durven te zeggen dat ze er hard op gaan, dat niks mooier is dan Bløf. Maar de laatste Lowlands liet zien dat jouw moment is gekomen. C-mon & Kypski waren onverslaanbaar, Alamo Race Track speelde haar beste show ooit en de Nederlandse hiphop was goed genoeg om Dizzy Rascal te boeien, dus waarom jou niet?

Onnederlands, wat is dat trouwens een ongelofelijk kutwoord. En zo Nederlands ook weer. Net als apartheid niet echt een woord is waar je trots op hoeft te zijn. Zeker niet als je zoveel hebt om wel mee te pronken. Want Lowlands boekt grofweg dezelfde bands als Pukkelpop en heeft volgens de artiesten die op allebei de festivals speelden een veel enthousiaster publiek. Nederland heeft geen dEUS, maar Belgié heeft geen Fedde Le Grand, Junkie XL, Within Temptation. Alamo Race Track is net zo onnederlands goed als de Indonesiche spullen van Conimex onnederlands lekker zijn. Zelfs in Indonesië kennen ze die pakjes die wij lekker vinden niet! Hoezo onnederlands? Nederlandser dan Conimex of Alamo Race Track wordt het niet hoor. Dus stop met zeiken en houd van je eigen artiesten!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.