Na mijn avontuur in Zweden wilde ik niet meer terug, niet meer terug naar de normale afstudeerroute waar nog twee modulen op mij lagen te wachten. Het digitale bloed was in mijn aderen gestroomd. En daarom ging ik dus op zoek naar een andere afsluiting van mijn studie journalistiek.

De stage bij VPRO Digitaal is onderdeel van mijn voornemen als 'nieuwe media journalist' af te studeren. Omdat deze afstudeerrichting nog niet bestaat, is dit stageverslag tevens een mogelijkheid voor andere studenten om een beeld te krijgen van een 'nieuwe media journalist' en het vervullen van een stage bij VPRO Digitaal in die hoedanigheid.

Ron volgde in Zweden een cursus 'Global Electronic Journalism', die journalisten leert omgaan met het Internet als informatie- en publicatiemedium.

 
Ten tijde van deze stage was de Academie voor Journalistiek en Voorlichting te Tilburg druk in de weer met de ontwikkeling van een nieuw lesprogramma waarin structureel meer ruimte voor nieuwe media gereserveerd moest worden.

volgende pagina