Google PlusFacebookTwitter

Rookie reporter meldt zich op SXSW

By on mrt 7, 2014 in Veldonderzoek | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik ga mijn best doen de komende week mijn SXSW ervaringen met jullie te delen. Ik ben een ‘first timer’, dus ik verwacht zelf veel verbazing over zaken die voor de vaste bezoekers misschien gesneden koek zijn. Maar ik zal niet alleen in helicopter-view over het evenement scheren. Ik beloof jullie er ook in te duiken en zo goed mogelijk te delen wat ik opsteek, wat het vermelden waard is.

  1. geïnspireerd raken; mijn creatieve hersenhelft overuren laten draaien
  2. contact leggen met partijen die interessant kunnen zijn voor PHENICX, het Europese onderzoeksproject naar de digitale concertbeleving van de toekomst waar we als Videodock partner in zijn
  3. aan zoveel mogelijk mensen laten zien op welke toffe manieren we bij Videodock de tijdlijn van een video kunnen verrijken aan de hand van onze RCO Editions app

Klinkt dat erg als verkooppraatje? Hey, het is SXSW. Netwerkstad van de wereld voor de komende twee weken. En mijn baas betaalt, dus hij mag er ook wat voor terug verwachten dunkt me.

Vraag is hoe ik die doelen bereik. Voor de eerste maak ik me niet zo’n zorgen. De aankomst bij de gate was al een soort van reunie van types uit ‘de scene’. Ik zag al genoeg mensen waar ik in de avonduren blind achteraan durf te lopen in de wetenschap dat ik dan op de juiste plekken uitkom. Voor die andere twee punten ben ik nog een beetje zoekende.

Afgelopen maand heb ik een stuk of veertig mensen benaderd in een poging afspraken te maken. Dat is in vier gevallen gelukt. Het programma bekeek ik vanochtend voor het eerst met aandacht. Het is triest, maar waar: er was simpelweg geen tijd om er eens rustig voor te gaan zitten de afgelopen maand. Gaat dat bij iedereen zo? Vlak voor SXSW nog even een stapel deadlines wegwerken. En dan in het vliegtuig je seminarkeuze samenstellen? Of is dat een klassieke rookie vergissing? Reismaatje en SXSW veteraan Gerbrand zei dat hij bewust vroeg had geboekt, omdat het eigenlijk nooit echt uitkomt. “Als ik een maand geleden had moeten beslissen, was ik zeker niet gegaan.” Ook hij zit workshops en meetings te ‘favoriten’ in de SXSW app, dus volgens mij zit ik nog goed.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.