Google PlusFacebookTwitter

Rookverbod, de kans op een voorsprong

By on feb 10, 2007 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Genoeg de kop in het zand gestoken. De Muziekpartij moet een gezicht krijgen, ideeën ventileren, niet bang zijn, maar naar buiten komen. Mensen zullen zich alleen achter iets scharen als ze een beeld hebben van de club, als ze ergens “ja” tegen kunnen zeggen, of desnoods “ja, tenzij..” of “ja, maar..” Dus ga ik vanaf nu als MP (in spé ) gewoon dingen roepen. Niet lukraak, maar ook niet te voorzichtig. Om je een idee te geven waar De Muziekpartij voor kan staan, maar ook om je de ruimte te geven je ermee te bemoeien en de partij in oprichting vorm te geven en de goede kant op te sturen.

Neem bijvoorbeeld het rookverbod in de horeca. Dat komt er aan, zoveel is wel zeker. Het regeerakkoord rept erover en de eerste enquetes laten het volk ook spreken voor zo’n verbod. Vraag is nu wat je als podium moet doen? Net als voorheen achter de horecalobby aanhobbelen, of nu een kans grijpen en een voorsprong opbouwen? Dat kan namelijk, daar ben ik van overtuigd. Tuurlijk, als podia nu besluten zichzelf een rookverbod op te leggen, storten zij zichzelf in een pittige overgangsperiode. Maar doen ze het niet, dan zal iemand anders ze er vroeg of laat toch toe dwingen. Dat moment is onvermijdelijk.

Dus waarom wachten?Nemen zij nu het voortouw, dan houden ze het heft in eigen hand, bouwen veel credits en – nog belangrijker – een voorsprong op op de afwachtenden, waarvan er zeker een hoop zullen zijn. Dus podia, kom op, steek je kop niet in het zand voor het onvermijdelijke, maar handel actief. Ik hoorde dat één gloednieuw podium in Limburg de stap al heeft gezet.

Reageer! Dat kan hieronder voor alle 3VOOR12-ers, maar het mag ook buiten de deur.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.