Schrijf zen met de Ommwriter

Ik ben één keer naar een yogales gegaan waar ik vooral moest zoemen: “Oommmmmm…..” Ik heb netjes meegedaan, niet gelachen, ook niet stoicijns zitten mokken. Anderen vonden het wel lekker om te doen en wie ben ik om hen dat te ontnemen. Maar het was wel meteen ook de laatste keer. Toch tik ik nu mijn tweede bericht in de Ommwriter en voel ik de rust van een afgesloten ruimte op mijn enorm met de wereld verbonden computer.

Ommwriter is een plek waar geen mail, tweets of Facebook mentions binnenkomen. Een plek waar tekst zweeft boven een paar besneeuwde bomen. Tekst die uit mijn vingers rolt, aangespoord door een licht tinkelend geluid dat klinkt bij elke toetsaanslag, opgevangen door zachte esotherische klanken waar ik normaal gesproken jeuk van krijg…

Serieus, het werkt. Voor mij, iemand die moeite heeft om zijn aandacht langer dan 3 minuten erbij te houden, werkt het. Ok, die muziek is voor verbetering vatbaar. Je eigen rustgevende tunes mogen kiezen zou mooi zijn. Aan de andere kant, dan raak ik weer verzeild in allerlei keuzemenu’s en heb ik voor ik het weet via een achterdeur de heerlijke schrijfcocoon alweer verlaten. Misschien is een koppeling aan RjDj mogelijk, waarbij de muziek evolueert afhankelijk van je tekst? Ja! Wil ik!

(En ook deze tip kwam binnen via neefje Luukvds)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.