Google PlusFacebookTwitter

Sla die Hanehof tegen de vlakte!

By on dec 31, 2008 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

“Neeeee!” Jan, zie je niet wat ze doen? De Hanehof is misschien jouw beste kans op iets dat lijkt op een poppodium in je eigen stad, maar it hell aint voor mensen die er straks naar toe moeten.

Argument voor de opwaardering van de Hanehof? Golden Earring moet toch ergens kunnen spelen….

Eh?

Begrijp me niet verkeerd. Ook ik vind dat we 63 jaar na de oorlog nog steeds onze verzetsstrijders moeten eren. Maar een half miljoen om dat ellendige ding op te hemelen van krot naar veel te grote kienzaal waar op vijf vergunningsdagen dan ook een bandje mag spelen, is minder dan voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Red Hot Chili Peppers hebben er nog gespeeld. Ja? En? Die spelen nu in voetbalstadions! Daar dan ook maar meteen een van bouwen?

We komen echt niet verder met vasthouden aan oude sentimenten. Dat geldt voor artiesten, maar ook voor zalen. Het enige goede aan de Hanehof is…
het feit dat ie oud genoeg is om net als de Hema en de V&D nog geen honderd meter verderop tegen de vlakte te slaan! Weg met dat ding! Maak er een paar extra verdiepingen in voor de parkeergarage voor mijn part. Maar zet uit je hoofd dat de popmuziek in Limburg is geholpen met het weggooien van een half miljoen in die put.

Kijk, als je niet meer hebt, dan is dat helder. Maar zet dan ook je ambitie voor een popzaal uit je hoofd! Geef tien jaar lang de vijf beste bands uit je gemeente tienduizend euro in een begeleid promotietraject. Dan doe je tenminste nog iets voor de popmuziek in je regio.

Maar wil je echt een popzaal, dan is dit gek genoeg het moment! De recessie komt er aan, de bouwbusiness zakt in als een kaartenhuis. De gemeente kan nu zo’n pand als dat van de Effenaar misschien wel voor de helft neerzetten. Gezien de popbedrijvigheid zou een iets kleinere versie niet onverstandig zijn. Laten we zeggen tot maximaal achthonderd bezoekers. Dan heb je iets dat niet bijt met De Nieuwe Nor, maar de regio juist kan stimuleren. En als we dan ook nog die prestigieuze architect wegstrepen, ben je met pakweg 3 miljoen klaar. Leg je ‘m precies tussen de twee oude gemeentes in, is ook meteen alle gelazer met overlast opgelost. En ga me nou niet miepen over “te ver uit het centrum”, want juist in deze schizofrene stad is die plek perfect voor deze functie. Nu ik erover nadenk Jan, met dat Fortuna-stadion ernaast, Red Hot Chili Peppers en Golden Earring zouden tegelijk kunnen spelen! Hebben we hier een nieuw festival te pakken? Pinkpop terug in Geleen? Now we’re talking nostalgia!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.