Google PlusFacebookTwitter

Wat kunnen 13 journalistiekstudenten in één dag maken?

By on jun 13, 2011 in #stunst, Co-creatie | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Het afgelopen jaar heb ik het project Nero van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek begeleid. Drie keer drie maanden lang met derdejaars studenten werken aan multimediale of crossmediale projecten voor een echte titel: het Brabants Dagblad. De resultaten verschillen. Er zaten flutprojecten tussen, er waren aardige ideeën en een enkeling heeft echt iets moois weten te doen. Maar eerlijk is eerlijk: ik had gehoopt op meer.

Morgen duik ik één dag in een hok met dertien eerstejaars studenten. Studenten die vrijwillig kiezen om een stap extra te zetten. Ik hoop ze dingen te vertellen die ze nog niet wisten, maar ik hoop ze vooral te besmetten met het journalistieke internetvirus. Dat virus is goedaardig en staat in mijn ogen voor de kans grijpen om inhoudelijk te doen wat je wil, omdat je in vorm en publicatiemogelijkheid op geen enkele manier beperkt wordt. De enige beperking is je eigen idee en je energie om het uit te voeren. Als ze om vier uur met dat gevoel het pand verlaten, ben ik blij. Maar ik heb opnieuw hoop. Gaan we iets moois verzinnen en maken? In één dag? Gekkenwerk, ik weet het. Maar de dag dat ik stop met dromen, mag je mij begraven :-)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.