Google PlusFacebookTwitter

Webcast: EHPO dag 11 februari ook online live te volgen

By on feb 1, 2011 in #stunst | 1 comment

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Vriend Niels Aalberts gaat volgende week zijn boek presenteren tijdens de door hemzelf georganiseerde @EHPO dag. Hij wilde ook live gaan webcasten. En dan liefst volgens het door hem bejubelde DIY zero marketing principe. Gratis dus. Gek genoeg kwam hij bij mij uit :-)

Bij project #Nero hebben we voor het Brabants Dagblad nu twee keer een live webcast uit de grond gestampt. Eén keer met Ustream, de keer erna met Livestream. Voor en nadelen zijn ervaren, lessen geleerd. Bij het praktijkonderwijsblok #GER op de #FHJ laat ik vanaf nu elke twee weken een groep studenten kennismaken met de tools die internet biedt aan journalisten. Coveritlive, Qik, je eigen slideshows embedden, researchtools, noem maar op. En natuurlijk ook weer het eigenhandig uit de grond stampen van een tv-kanaal.

Daarom tijd voor een persoonlijk experiment. De keuze is gevallen op Ustream. De verbinding van Ustream was tijdens het #Nero experiment niet zo goed, maar ik herleid dat voor het gemak even tot de slechte internetverbinding. Het was in ieder geval beter dan de tweede poging met Livestream, die de zender op slot gooide zodra er 50 kijkers waren. Niels en ik hebben de hoop dat we die gaan halen op 11 februari. Hier, op dit Ustream kanaal:

NB: mocht je dit lezen en zelf veel ervaring hebben met adhoc live streamen op locatie, voel je vrij om ons te helpen!

NB2: de komende week zal ik hier een aantal tests uitvoeren. Zie je iets geks, dan is dat goed.

1 Comment

  1. Erik Luyten

    4 feb ’11

    Post a Reply

    Goede keus. Met Incubate hebben we alle conferenties hier vlekkeloos mee kunnen streamen!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.