Google PlusFacebookTwitter

Young Pioneers: geen lopende receptie op het podium

By on apr 2, 2014 in #stunst | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Dat was hem dan: 37 mensen grepen de kans en schreven zich in voor Young Pioneers. Vanaf nu begint het bouwen. Op alle vlakken tegelijk.

Afgelopen weekend een goede meeting gehad met Jan Sluijsmans en Jan Bruschke. Komende week gaan ze samen met Sjang een definitieve keuze maken uit de 37 serieuze kanshebbers voor het Young Pioneers orkest. We hadden nog niet echt goed besproken hoe we dat wilden doen, maar nu is het helder. Ik hou me verder verre van het keuzeproces. Beter voor iedereen :-) Wel bemoei ik me natuurlijk met de presentatie van het orkest begin mei. Hoe ga je een orkest aan de wereld voorstellen dat nog geen noot gespeeld heeft? In het zonnige Vijlen vlogen de wilde ideeën over de tafel:

  1. Alle leden elkaar laten ontmoeten tijdens een concert? Het leek een leuk idee. Maar na even doordenken zagen ook wij dat een lopende receptie niet echt een interessante podiumact is.
  2. Iedereen voorstellen op een persconferentie? Kan. Maar ja. Dat is ook wel heel klassiek. En dat is nu net wat we niet willen uitstralen met Young Pioneers. Bovendien, een persconferentie van Pinkpop, daar trek je Paradiso mee vol. Maar een persconferentie van Young Pioneers, wie komt daar op af? Precies. Wij hebben een lift nodig om aandacht te krijgen. Want laten we niet uit het oog verliezen wat het doel is van het voorstellen: dat jullie weten wie het eerst Young Pioneers orkest vormen. Niet meer, maar ook niet minder.
  3. Een persbericht en een Facbook post? Lekker social media gebruiken om onze boodschap de wereld in te slingeren. Ook leuk. Als je Coca Cola heet…
  4. Het ei van Columbus! En toen wisten we het. Maar we moeten nog een paar mensen overtuigen voor we het kunnen verwezenlijken. Dus moet ik helaas ook nog even mijn mond houden over ons presentatieplannetje. Als het lukt, dan wordt het tof!

Deze week eindelijk ook in de tempel van Sjang geweest. Wat een paradijs is dat zeg! Ik kon het aantal vintage keyboards niet tellen, zoveel waren het er. En nee, niet in spreekwoordelijke zin, maar letterlijk: niet te tellen. Teveel! En waar ik zelf als bassist helemaal gek van werd: een elektrische contrabas van Van Zalinge. Sjang: “Die mag ik van mijn moeder niet wegdoen”. Een wijze raad dunkt me.

En wat te denken van dit stukje geschiedenis (zie foto, red.): meersporen opnames uit het stenen tijdperk! Voor elk Young Pioneers lid minimaal 1 spoor vrij. Alles werkt, aldus Sjang, “behalve het input signaal.” Hopen dat er onder de deelnemers ook een handige techneut zit die dit ding durft open te draaien :-)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.