Google PlusFacebookTwitter

OS in the cloud

By on jul 13, 2011 in #stunst, Gedacht, general | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

In the cloud. Dat is de nieuwe toverslogan. Als het in de cloud is, dan is het goed. Maar het is nog niet goed. Ik wil meer. Ik wil mijn hele OS in de cloud.

Het idee om dingen niet op je computer, maar op een plek op te slaan waar je er altijd bij kan, is niet nieuw, maar nog steeds erg goed. Trek je het ver genoeg door, dan sla je niets meer op: het is er gewoon. Je logt in en je hebt alles bij de hand. En juist daar mist de cloud nog wat.

Want mijn digitale omgeving is meer dan mijn documenten. Ik heb mijn computer ingericht, ik gebruik programma’s met bepaalde settings, ik heb zelfs iconen van programma’s aangepast. Ja, een freak you may call me. Maar ik ben niet de enige. Elsbeth is geen freak, maar heeft ook haar eigen desktop. Of het nu je bureaublad op je computer is of de apporganisatie op je smartphone of iPad is, je doet het zoals jij dat wil, je maakt het persoonlijk.

Waarom niet alles in de cloud? Als ik een computer aanzet en mijn unieke login gebruik, hup, mijn hele setup geladen. Het was een utopie, maar het moet nu bijna kunnen. Ik draai de backup van mijn hele computer online. Alles op mijn harde schijf staat ook op een harde schijf ergens bij Livedrive. Dan kan ik gewoon mijn complete computer opstarten als ik op vakantie ben, of iemands telefoon lenen en even inloggen op mijn T-Mobile account, waarna ik kan bellen op mijn eigen rekening EN op een manier zoals ik die al gewend was. OS in the cloud? Ik ben er klaar voor!

[wp_connect_comments href=”” width=”480″ num_posts=”6″ colorscheme=”light” /]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.