Google PlusFacebookTwitter

Cadeautje voor jarig 3VOOR12/Amsterdam: optreden van Kashmere Hakim, en FIY

By on jan 23, 2011 in fiy, Nieuws | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Een borrel, een praatje, en dan een mooi optreden van Kashmere Hakim. Voor twintig mensen, maar daarom niet minder interessant. En ziedaar: een uur later staat het door 5 FIY-ers gefilmde concert online.

Ik was gevraagd om op de nieuwjaarsborrel van 3VOOR12/Amsterdam iets te vertellen over FIY. Vijf minuten kreeg ik, op de dag dat 3VOOR12/Amsterdam precies 5 jaar bestaat volgens Jasper. Het leek me een goed moment om een cadeautje te geven. FIY.

Het idee is eenvoudig. Ik droom ervan dat iedereen FIY kan gebruiken op zijn of haar eigen manier. Het verwezenlijken van die droom is al een stuk verder dan ik had durven dromen. Maar dat is geen reden om gas terug te nemen. Op dit moment is de achterkant van FIY nog niet zover ontwikkeld dat het publiek ook haar eigen players kan maken. Maar we kunnen het wel al zo aanbieden dat onze 3VOOR12/lokaal vrijwilligers er hun eigen kleine concerten heel snel mee online kunnen zetten. Vandaag leverde 3VOOR12/Amsterdam het bewijs. Gefeliciteerd! Ik hoop snel veel meer FIY gigs uit alle lokaalgelederen te zien :-)

NB: Dit is een nieuwe player die veel streams tegelijk afspeelt en daarmee veel van je verbinding vraagt.
Laat ons weten hoe hij het bij jou doet. Dat helpt ons hem beter te maken. Alle opmerkingen zijn welkom!

NB2: Normaal nemen we geluid apart op. Nu niet. Je kunt zelf kiezen van welk filmpje je het geluid wil horen. Mijn tip: pak die van jimy… Hij filmde met een iPhone4, die geluid veel beter opneemt dan zijn voorganger.

NB3: Op dit moment zit 1 filmpje van een dame die wel gefilmd heeft er nog niet in. Zo gaat dat met nieuwe dingen: ze werken, maar nog niet helemaal perfect. Aan de betreffende dame: hij is binnen, ik zie hem hier. Hij heeft op de een of andere manier alleen geen goede metadata, waardoor ik hem niet in de playerlijst kan selecteren. We werken eraan!