Google PlusFacebookTwitter

Crowd sourcing? Gewoon keihard werken

By on okt 19, 2015 in Toekomstmuziek | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Begin dit jaar vlogen de voorspellingen voor 2011 ons allemaal om de oren. Bovenaan de lijstjes met trends voor dit jaar stond crowd sourcing, misschien gedeeld met cloud computing. Crowd sourcing, dat is natuurlijk Film It Yourself. Bij FIY filmt het publiek en bepaalt het publiek in de player ook nog eens naar welke beelden ze wil kijken.  Nog één stap ontbreekt, maar staat hoog op het verlanglijstje: publiek mag eigen evenementen selecteren en op eigen houtje gaan filmen. Niet gek dat mensen me vaak vragen over de manier waarop ik dat dan doe, die crowd sourcen. Tijd voor een kleine terugblik op een paar praktijkvoorbeelden. De conclusie kan ik je wel al verklappen: goed resultaat behalen met behulp van crowdsourcing lukt alleen door keihard te werken.

Vandaag heb ik op het moment van schrijven 421 likes op de Facebook fanpage van FIY. Twee meer dan gisteren. Dat weet ik. Ik hou het bij. Gisteren wist het bericht van Blaudzun mijn bezoekersaantallen op de site te verdubbelen. Ik bedank Blaudzun daarvoor. Overmorgen gaat 3VOOR12/ArnhemNijmegen weer filmen voor FIY. Ze hebben hopelijk 5 filmers dankzij de onuitputtelijke Edwin Niemantsverdriet die bijna net zo hard aan FIY trekt als ik.

Ivo Victoria schreef gisteren een blogpost over Facebook-verlaters. Mensen die op zoek zijn naar aandacht zonder een goede reden om aandacht te krijgen. Cynische blikken zouden mij daaronder kunnen scharen. Maar ik zie het anders. Ik ben niet teleurgesteld dat ik in een half jaar van 0 naar 421 likes ga, van 0 naar 2500 downloads, van 0 naar 200 bezoekers per dag, van 0 naar 100 nieuwsbrieflezers. Ik ben daar heel erg blij mee. Trots ook ja, maar vooral blij. Ik zie het als een waardering voor hetgeen ik doe. Maar ik vraag niet om likes of downloads, de cijfers zijn geen doel. Ik vraag mensen om mee te doen met iets waar ik in geloof. En als ze dat niet willen, ook goed. Val ik ze niet meer lastig.

Ik spreek vaak mensen die in crowd sourcing de oplossing van een personeels- of capaciteitsprobleem zien. Ik doe dan altijd mijn best om ze te vertellen dat het tegendeel waar is. Crowd sourcing is fokking hard werken. Het is het aansturen van een team dat nog zich nog moet vormen. En als het team zich gevormd heeft, is het een team waarover je geen enkele macht hebt. Iedere schakel kan op elk moment ermee ophouden en daar doe je helemaal niets aan.

Toch is crowd sourcing voor mij een gouden gegeven. Niet omdat ik nu iets gratis voor elkaar kan krijgen. Dat is de essentie, altijd: 1: wat wil je? Hoe zou dat kunnen?