Google PlusFacebookTwitter

Daarom hou ik van internet: Darren Solomon en FIY geven elkaar de hand

By on feb 1, 2011 in Toekomstmuziek, Veldonderzoek | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik heb er twee dagen over nagedacht. Moet ik het wel of niet vertellen? Is er al iets te vertellen? Schreeuw ik niet weer te snel en te hard van de daken, zoals ik dat wel vaker doe? De kans is zeker aanwezig. Maar toch wil ik het met jullie delen. Omdat het voor mij het voorbeeld is van de kracht van internet, een voorbeeld van de dynamiek die mijn geliefde medium teweeg kan brengen tussen mensen. Zomaar, uit het niets.

The Handshake (foto: kern.justin)

The Handshake (foto: kern.justin/flickr)

Vorige week schreef ik een kort stukje over het mooie videomuziekproject Music/Marker van Darren Solomon. Ik schreef hem ook persoonlijk een berichtje om hem te bedanken voor zijn inspirerende productie. En hij antwoordde dat hij graag iets zou willen doen met een app.

Hij bleek bij een van de Music/Marker video’s geëxperimenteerd te hebben met simultaan filmen, maar het resultaat was niet wat hij ervan had gehoopt. Wel denkt hij nog steeds na over een app-gebaseerd project. En na mijn mail is hij enthousiast geworden over de mogelijkheden van FIY.

Ik word daar blij van. De kans is groot dat we na 2 of 20 mailtjes eindigen met een conclusie dat het niet gaat gebeuren. En toch reikt Solomon de hand en schud ik die vol enthousiasme. We weten allebei dat er geen garanties zijn, maar we zien vooral ook de mogelijkheden. Kansen die niet meer begrensd worden door techniek: Internet geeft ons de tools en het platform waarvan we droomden. De enige beperking is de menselijke factor, de wil en de energie om iets samen tot stand te brengen, ook al levert het uiteindelijk niks op. Een beperking die je zelf in de hand hebt dus.

Ik heb hem net gemaild en gewaarschuwd dat ik geen app-bouwer ben, slechts FIY apostel. Dat enorm slimme mensen om mij heen de geweldige randvoorwaarden hebben geschapen. Maar ook dat ik graag samenwerk aan een door hem bedachte toepassing van FIY.

Wat ik maar wil zeggen: Darren Solomon en FIY hebben elkaar de hand geschud en lachen elkaar toe. Zodra er meer uit rolt, hoor je het. Valt het stil, dan hoor je het ook. Dat kan ik dan weer wel beloven :-)