De macht van de massa: ik heb gewonnen van Aegon

In 2005 voegde ik me bij de massa die 75 euro aan een stichting overmaakte om Aegon aan te pakken voor de woekerpolis die ze mij en vele anderen had aangesmeerd. Samen met 8000 anderen wisten we meer dan een half miljoen euro bij elkaar te krijgen. Geld waarmee de Stichting Koersplan De Weg Kwijt procedeerde en procedeerde. En gistereren – zes jaar later – werd ze, correctie, werden wij door de rechter in het gelijk werd gesteld!

Jaja, ik weet het. Hoe had ik zo dom kunnen zijn? Ik heb er geen antwoord op. Iedereen doet wel eens wat doms. Ik heb een woekerpolis, een koersplan om precies te zijn. Het klonk mooi, dat was het niet. Je mag lachen. Maar een verzekeraar mag iemands ontwetendheid niet uitbuiten en er misbruik van maken. En als ze dat wel doet, dan baal je, slik je en ga je verder met je leven. Omdat je weet dat je geen partij bent voor zo’n moloch. Zo gaat het vaak. You take your loss, omdat je pragmatisch genoeg bent om niet jaren aan een verloren strijd te besteden. Dat kost teveel geld en waarschijnlijk nog meer van je gezondheid.

Maar het kan ook anders. 75 euro leek in 2005 veel voor een stichting die geen enkele credits had, slechts de belofte Aegon aan te gaan pakken. Toch waagde de gok en nam na het verlies op mijn woekerpolis het risico om nog eens 75 euro in een bodemloze put te gooien. Ik was niet de enige. Ik geloof dat meer dan 8000 anderen hetzelfde deden, waarmee onze oorlogskas op ruim een half miljoen euro uitkwam. Het bleek genoeg om zes jaar lang het gevecht aan te gaan met Aegon. En het gaat Aegon heel wat meer kosten dan die paar centen die ze me eerder hebben afgetroggeld onder valse voorwendselen. Alles dankzij de macht van de massa die zich verenigde.

[wp_connect_comments href=”” width=”480″ num_posts=”6″ colorscheme=”light” /]