Google PlusFacebookTwitter

Door de mand gevallen; ik ga steeds minder naar websites

By on aug 12, 2011 in #stunst, Bereik je publiek | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Net een bericht gelezen over een brand in een pand van Sony waar een grote voorraad albums van meerdere labels lag opgeslagen. Meteen stuurde ik het door naar mijn oud-collega Atze de Vrieze. Die “Je leest ons niet meer he ;-)” terugmailde, samen met een link van een bericht dat hij dinsdag al schreef over hetzelfde nieuws. Oops..

Het is waar. Meer dan tien jaar werkte ik voor het 3VOOR12 en las alles. Maar nu wil ik alleen nog maar lezen wat me persoonlijk echt interesseert. Dat geldt voor meer sites. Ik maak steeds minder die keuze zelf door alles te scannen.

Dat bericht over die band, dat kwam uit Zite, de app waar ik eerder al over schreef. Door te lezen en aan te geven of ik het bericht, het onderwerp, de schrijver of de uitgever wel of niet interessant vind, bedient Zite me op maat. Hoe meer feedback ik geef, hoe beter Zite weet wat ik wil.

Ook de nieuwsbrieven die veel platformen nog sturen doen niet meer wat ze moeten doen. Op zijn best zijn ze een filter op de inhoud van één medium. In het geval van 3VOOR12 krijg ik de belangrijkste muzikale zaken van de afgelopen twee dagen waar 3VOOR12 over schreef. Maar ik wil meer. En dus maak ik mijn eigen nieuwsbrief door in een RSS reader naast 3VOOR12 ook het blog van Niels Aalberts, mijn favoriete artiesten en een paar buitenlandse tijdschriften te combineren.

Dat het nog niet perfect is, bleek vandaag. Mijn RSS feeds leveren samen een goede mix op van zaken die ik wil weten. Maar ook daar maak ik keuzes en mis ik wel eens wat. Datzelfde geldt voor mijn Twitter- en Facebook-vrienden die interessante zaken delen. Als iemand die twee op een slimme manier samenvoegt, is het goud binnen handbereik. Dan was het duidelijk geweest dat een bericht dat in door mij geselecteerde media verscheen ook werd getwitterd door iemand die ik persoonlijk volg en had het met gemak een ‘must read’ kunnen worden.

Wie gaat hem bouwen?

[wp_connect_comments href=”” width=”480″ num_posts=”6″ colorscheme=”light” /]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.