Echte mensen en een hond

Een korte en bijzondere eerste officiële week in #EdeWageningen. We gingen donderdag open en ontvingen naast verwachte ‘usual suspects’ voor projecten als deze ook al meteen ‘echte’ bezoekers!

Een korte en bijzondere eerste officiële week in #EdeWageningen. We gingen donderdag open en ontvingen naast verwachte ‘usual suspects’ voor projecten als deze ook al meteen ‘echte’ bezoekers!

Afgelopen donderdag was een grote dag. Natuurlijk omdat we officieel open gingen, de verantwoordelijke wethouders van beide gemeentes op bezoek waren en aan de pers konden vertellen waarom juist Ede en Wageningen de allereerste Shared_Studios portal van Nederland huisvesten.

Een mooie dag — ondanks of misschien wel mede dankzij die enorme plensbui vlak voor de start — omdat het goed ging, omdat zowel Anne Janssen als Hester Veltman na hun zegje de portal zelf ervaarden en het bijzonder vonden, evenals hun entourage na hen.

Maar de dag werd bekroond met ander bezoek. Een muziekproducer met een van zijn bevriende artiesten die had gehoord dat er iets nieuws was, een stel kunstenaars die iets verderop op het oude kazerneterrein wonen en werken, ze kwamen, ze bleven, ze kletsten met studenten in de VS en met voorbijgangers in Mexico Stad en kwamen met een lach op hun gezicht weer naar buiten.

Een dag later waren we natuurlijk ook open voor eenieder die er wellicht over gelezen of van gehoord had. En ook nu waren er mensen uit het veld die eens een kijkje kwamen nemen en blij verrast en met veel nieuwe ideeën weer gedag zeiden na pakweg een halfuur te hebben gepraat met bezoekers in Lagos | Nigeria.

Maar de openingsweek was pas echt geslaagd toen de hond van een voorbijganger op deze dierendag eens kwam kijken wat voor gouden brokje daar op haar dagelijkse speelveld lag. Dreigend blaffend met een geruststellend baasje in haar kielzog durfde ze uiteindelijk de stap naar binnen te wagen. Wat er eerst klonk, zullen we nooit weten: de bulderlach uit Nigeria of het gegrom aan onze kant. Maar dat ‘de portal’ ook voor gewone — echte — mensen is, zoals een van de journalisten vroeg, acht ik bij deze bewezen. Echte mensen, en honden!