Google PlusFacebookTwitter

Déjà vu (IV): Eens een single…

By on jun 23, 2011 in #3voor12, #pindsvin | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

In mijn 3VOOR12 periode heb ik veel mogen doen. Wat precies, dat kun je zien op de Geschreven, Gefilmd, Geluid-pagina’s. Ik ben trots op alles wat ik daar heb gemaakt, zelfs de dingen die in de praktijk misschien niet zo goed uitpakten. Sommige berichten wil ik er de komende tijd nog één keer uitlichten. Zoals deze…

Twee rondes zitten er al op bij de Volkskrant Single Night op Lowlands 2002. Drie keer is scheepsrecht, ook voor een

Eens een single…

De Volkskrant Lekker Single Night. Onder het wakend oog van de ochtendkrant gingen een kleine duizend ‘vrijgezellen’ op jacht naar een date. In deel 3 gaat onze 3VOOR12 undercover verslaggever er vandoor met een gevangen vis. De vraag blijft hoe hij uiteindelijk wordt geserveerd.

Zaterdagochtend 02.20 uur
De Lekker Single Night is voorbij. Wipneus en Pim hebben de avond in stijl afgesloten met ‘We Are The World’. Zo’n beetje het voltallige publiek stond uiteindelijk op het podium mee te zingen. Inclusief mezelf (alles om mijn cover nog heel even te behouden). Alle naar liefde hunkerende jongens en meisjes waren deze avond heel even de wereld. Maar nu hebben de Match Maker engeltjes hun cupidopijlen opgeborgen.

Zaterdagochtend 03.00 uur
Een paar eenzame vissen zwemmen nog in het steeds troebeler wordende water. Anderen incasseren hun prijs en gaan er elders van genieten. Dame 1782 heeft vriendin 1788 bij mij achter gelaten en is er vandoor met 1167. Ik sluit een pact met 1788. Ook zij is een nepsingle. Om een afgang te voorkomen besluiten we gearmd de Foxtrot te verlaten.

“En nu?” 1788 baalt wel een beetje dat ze nog helemaal naar camping 6 moet om daar alleen in een koude tent te kruipen: “Ik heb nog wel een plek voor je. Twee singles for life die elkaar troosten in hun eenzaamheid?”

Zaterdagochtend 04.15 uur
Na drie pogingen heeft 1788 haar tent gevonden. Tijd om zich in elkaars intieme bewegingsruimte te begeven zonder onze steady relaties te beschadigen. Eigenlijk zou ik nu met een collega in een tent moeten liggen. En dat ligt toch minder beladen, kan ik je vertellen. Maar aan de andere kant is er feitelijk geen verschil tussen de twee situaties natuurlijk. Of ben ik nou heel naief?

We hebben allebei geen condooms op zak, dat scheelt een hoop in de verleiding. 1782 heeft een heerlijk luchtbed en een nog betere slaapzak. Ik mag niet klagen. Als 1788 ook ligt, is het even zoeken naar de juiste houding. Gaan we nog gezellig babbelen, of wordt het toch de lepeltjeshouding?

“Ik heb het koud…” Een verraderlijke opening. Maar ze houdt haar slaapzak gelukkig netjes dicht. Zelf heb ik het nogal warm, dus ik rits ‘mijn’ slaapzak open en drapeer hem over de twee luchtbedden. 1788 rilt van schrik in haar cocon: “Whoa!!!” “Wat?!” schreeuw ik terug. “Je hebt toch wel een onderbroek aan hoop ik?” Ik voel me beledigd: “Zeg, wat denk je van mij? Ik ben getrouwd hoor.” Het loopt met een sisser af.

Nadat ze zich verzekerd heeft van voornoemd feit, voelt ze zich uiteindelijk toch veilig in haar eigen tentje. Deze jongen is echt te bedeesd om haar in haar slaap te verrassen. “Vertel je een verhaaltje, dan val ik lekker in slaap”, vraagt ze. Het zijn die cruciale momenten dat je jezelf kan bewijzen als geweldig leuke, originele, lieve man. Maar ik hoef me niet meer te bewijzen. Een kort verhaaltje over een dansende hond die heel erg moet plassen is genoeg. Heel even snurkt ze, maar als ze haar favoriete slaaphouding heeft gevonden, wordt het stil. Wat doe ik hier in godsnaam? Slapen dan toch maar?

Zaterdagochtend 07.00 uur
Vriendin 1782 meldt zich weer. Nummertje 1167 was best lekker, maar na de daad ging het slapen met 1167 iets minder: “Ik lag de hele tijd naast het matje, zonder slaapzak. Ik heb echt geen oog dichtgedaan.” Haar dronken toestand is al overgegaan in een kater. Heel even gaat ze liggen. Ik krijg een nieuwe plek, naast het luchtbed, zonder deken. Haar maag draait. “Toch maar even naar de wc.” 1782 is weer even weg. Maar ze komt terug, dat is zeker. En als je iets moet kennen als single, nep of echt, dan is het je plek. Three is a crowd, zeker als getrouwde man met twee vreemde meiden in een te klein tentje. “Het was leuk he?” sluit 1788 af. Ik kan er weinig aan toevoegen. Flirten als een gek, voor Brat Pitt uitgemaakt worden en sterk genoeg zijn om jezelf geen schuldgevoelens te bezorgen. Iedere getrouwde man zou het eens moeten doen, zo’n avondje lekker single zijn.

Zaterdagochtend 08.30 uur
Terug in mijn eigen tent. Lekker gedoucht. Net mijn vrouw gebeld. Ze komt vandaag en heeft er zin in. Weet nog even niet hoe ik het haar allemaal moet vertellen. Ik heb me heel netjes gedragen, toch?

(Verschenen bij 3VOOR12 op 24 augustus 2002)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.