Google PlusFacebookTwitter

De #fiy app is slechts het begin (2): sportwedstrijden

By on aug 9, 2010 in Publiek als maker | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Anderhalf jaar lang droomde ik van een manier om de vele concertvideo’s die je na elk concert op Youtube vindt automatisch te combineren met de goede geluidsopnames die we bij VPRO’s 3VOOR12 vaak maken van datzelfde concert. Met de lancering van de FIY app is die droom uitgekomen. Het voelt als een doorbraak. En toch is het nog maar het begin. Wat te denken van sportwedstrijden.

Tuurlijk, bij een Champions League wedstrijd draaien genoeg supercamera’s om jouw van de vierde ring geschoten filmpje van dat doelpunt een beetje overbodig te maken. Al zie ik zelfs daar mogelijkheden: jouw ervaring van dat moment is beter door jouw camera vastgelegd. En ben eens eerlijk: ooit een redelijk middelmatige foto gemaakt van het vrijheidsbeeld, de eifeltoren, molens in de Zaanstreek, wetende dat je met gemak een veel betere foto van die plek zou kunnen vinden en afdrukken? Waarom? Hou het antwoord maar voor je en besef dat om precies die reden je ook zult filmen als het maar eenvoudig genoeg is.

Waar jouw videobeelden geen concurrentie ondervinden van professionele camerateams, wordt de toegevoegde waarde nog evidenter. Stel je dochter turnt en je zoontje zit op voetbal. En dat regionaal toernooi waar ze aan meedoen is voor hen – en dus voor jou – op dat moment het belangrijkste op de hele wereld. Met FIY en de andere ouders zou je er een mooie registratie van kunnen maken door een ouderteam op te stellen dat elke minuut met minimaal 2 telefoons vastlegt.

Nog even ’n FIY concert in de praktijk op een rij:

(Dit verhaal verscheen ook op www.filmityourself.nl)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.