FIY filmt Stukafest III: Noord Nederlandse Dans en Herrek in Groningen

En weer een mooie FIY collage van Stukafest, deze keer uit Groningen. Opnieuw werden de mogelijkheden benut op een manier zoals dat nog niet eerder was gedaan.

Te beginnen bij Herrek, een van de vele wortels die uit Bonne Aparte is geschoten. Als die naam je wat zegt, heb je al een idee. Niet dat het er op lijkt, maar het heeft dezelfde ongrijpbaarheid en verwarring. Net als bij een van de Nijmeegse opnames erg donker, maar inclusief het vervormde geluid toch spannend.

Daarnaast stortten @sandeur en @tabithahoornweg zich donderdagavond op een dansvoorstelling van het NND. Dat paktte wat mij betreft heel goed uit. Juist in het theater is filmen natuurlijk nog steeds not done. Maar juist daar kan het veel discreter. Je zit op de voorste rij en houdt dat ding tegen je buik, of je zit op de achterste rij en doet hetzelfde. Slechts 2 camera’s, geen filmers die met kabeldragers in je zicht lopen, geen bewegende zwarte schaduwen links en rechts in de coulissen, en toch een mooie opname. Ja, ik hou van dans…