Google PlusFacebookTwitter

Hoop doet leven: 11 studenten en een proof of concept

By on jun 14, 2011 in #stunst, Co-creatie | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Zo’n vragende post als die van gisteren vraagt natuurlijk om een antwoord als vervolg. Vandaag mocht ik proberen 11 eerstejaars studenten journalistiek warm te maken voor het medium internet. Of dat gelukt is, mag je ze zelf vragen. Wel gebeurde wat ik hoopte: we hebben in een amper een halve dag een leuk concept bedacht en ook als ‘proof of concept’ neergezet: beken kleur op zwartwit, niet grijs.

Zo’n dag dat je je rot rent, maar je je aan het eind toch opgeladen voelt. Ken je dat? Vandaag was zo’n dag. Na een uurtje babbelen over de veranderingen in het journalistieke landschap kwamen de wensen van de 11 fanatieke eerstejaars FHJ-ers voor het ‘hands-on’ gedeelte op tafel. Behalve vragen over meer bezoekers naar je site trekken waren er ook een paar heel concrete verzoeken:

Dat leverde na een korte brainstorm het idee op om een platform te maken waarop elke dag een stelling geponeerd wordt en van twee kanten afgeserveerd. Een idee dat in de loop van de middag, via een adhoc gemaakt logo, een tweet van Geert Wilders, een mislukte poging om NOS-materiaal te rippen voor hermontage uiteindelijk uitmondde in het volgende concept:

Zie je het al voor je? Misschien wel als je deze proof of concept bekijkt, met een aflevering over Erdogan naar aanleiding van een tweet van Geert Wilders.

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.