Ik zit gebakken

3VOOR12-verslaggever test zichzelf

De laatste dag. Met de regen is het festival pas echt compleet. Verslaggever Ron van der Sterren is inmiddels bedwelmd door het festivalvirus en vindt alles te gek.

Vandaag Wolf Mother, Macy Gray, Arctic Monkeys en ja, ook Smashing Pumpkins wil ik zien. De afsluiter, ook dat is een typisch Pinkpopmoment. Velen gaan dan al naar huis, het festival wordt weer van de weekenders. De vuurtjes die niet mogen, maar ook moeten om het compleet te maken, weer die invallende avond, met de rook…

Maar zover is het nog niet. Voor ik mijn tent inpak, moet er eerst gegeten worden. Behalve mezelf ben ik ook de 3VOOR12 kampeerset aan het testen. En echt testen doe je natuurlijk met een gebakken ei! Helaas heb ik geen boter, mijn hoop is voor de smering gevestigd op de spek. Dat gaat naar verwachting. Al na één minuut plakt alles vast in het stukje ronde blik en schakel ik over op scrambled eggs. De verrassing komt daarna: een half flesje water in het volledig aangebrande pannetje heel even laten weken en daarna kan ik het hele ding met mijn vork schoonkrabben! Na een stevige droogbeurt met mijn handdoek is ie zelfs weer kastklaar!

Mijn buurman is ook verbaasd, over iets heel anders: ‘Ben je er nog?’ Ik had hem verteld dat ik incognito was en een dagje camping deed om de sfeer echt goed te kunnen proeven. Voor mijn gevoel heb ik de halve nacht wakker gelegen, maar ik schijn toch behoorlijk goed weg geweest te zijn. ‘Op dertig meter van je tent was er vannacht wat gedoe.’ Veel meer heeft hij ook niet meegekregen en dat vind ik prima. Ik zit echt niet te wachten op deprimerende verhalen die mijn weekend in een bad trip veranderen. De journalist in mij is echt verdrukt door de bezoeker.

Vandaag komen de dagjesmensen. Ik heb nog hoop. Zouden ze toch nog komen, mijn oude vrienden?