Google PlusFacebookTwitter

Lieve krant, ik smeek je, stap alsjeblieft aan boord voor we jullie uit het oog verliezen

By on aug 9, 2011 in #stunst, Bereik je publiek, Publiek als maker | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik weet het, ik lijk wel een vinylplaat die blijft hangen, maar als liefde in het spel is, weten mensen nu eenmaal niet zo van ophouden… NRC.next, ik vind jullie krant fijn. En als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik het niet eens heel erg vind dat hij op papier verschijnt. Maar waarom blijven jullie vasthouden aan lopen als de enige optie terwijl de rest van de wereld zich al op zoveel andere manieren voortbeweegt? Ik smeek jullie, pak op zijn minst de trein voor we jullie uit het oog verliezen.

Vandaag lees ik in jullie – sorry, mijn – krant dan eindelijk een reactie op het stuk dat Ilja Leonard Pfeijffer afgelopen week schreef. Een mooie geplande follow up zo lijkt het. Dat zijn verhaal reacties zou uitlokken, hadden jullie kennelijk ook bedacht. Maar als dat je doel is: discussie, relevantie, waarom hou je dan zo krampachtig vast aan een verouderd ‘paper only’ model???

Waarom zou je jezelf zo beperken? Waarom de discussie alleen daar voeren. Afgelopen donderdag barstte hij namelijk al los, online. Dat was jullie credit, die je had kunnen verzilveren. Het was een schot voor open doel, waarmee je als medium nog voor het weekend je punt had kunnen maken. En dan was dat verhaaltje van Herbert vandaag ook prima geweest voor iedereen die niet online inhaakte. Al vind ik het ook een manier van minachting als zoveel mensen zich inhoudelijk bemoeien met het onderwerp en jullie in je belangrijkste uiting net doen of het allemaal niet is gebeurd. Eén specialist met een (goed) punt. Waar zijn alle andere geluiden van een interessante discussie. En waarom moet ik een foto van dit verhaal maken om het te kunnen delen. Dat het niet online is te vinden, niet als bijdrage aan de discussie wordt ingebracht is een gotspe. Het is niet of-of, ze bijten elkaar niet. Ze versterken elkaar. Als je dat tenminste wil.

Lieve NRC(.next), ik snap dat je nu je geld moet verdienen en daar niet op wil kannibaliseren. Maar als je uit principe blijft lopen waar anderen de fiets, trein, auto of het vliegtuig nemen, zul je uiteindelijk buiten adem raken en verliezen we je uit het oog. Zelfs wij, die van je houden en je graag aan boord zouden hebben als kenner en curator bij onderwerpen die ons aan het hart gaan, blijven niet op je wachten. Ga je mee? Je kunt de laatste trein nog halen. Alsjeblieft?

[wp_connect_comments href=”” width=”480″ num_posts=”6″ colorscheme=”light” /]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.