Twitter

Meer waardering voor de politiek door Debat Direct!

By on jun 14, 2016 in general | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Had ik al gezegd hoe trots ik ben op de Debat Direct app die we bij Videodock maakte? Nee he..

Serieus, het begon als een supercoole uitdaging: het platform mogen bedenken en maken waarop de Tweede Kamer op een nieuwe – rijkere – manier haar debatten toegankelijk maakt voor geïnteresseerde burgers. Een app voor alle platformen en een webversie. Oh ja, en graag ook met second screen ondersteuning. Geen kluif, een hele mand vol. En we hadden er zin in!

Het eindigde met de Debat Direct app (Android, iOS, Windows) en het Debat Direct platform.  Een app die je tijdens live debatten een algemene inleiding en sprekersinfo serveert, de bijbehorende stukken aanbiedt en stemmingsuitslagen in beeld brengt, ook bij hoofdelijke stemmingen. Geen tijd om 4 uur een debat te volgen, maar toch jouw politicus aan het woord zien? Zet een notificatie aan op gewenste persoon of een specifiek debat en je krijgt een push-bericht als het zover is. En ja, die second screen-knop zit er ook in. Een app kortom waarvan wij hier bij voltooiing echt dachten: boah, wat vet!!

Maar het meest bijzondere dat ik bij mezelf heb waargenomen, is de stijging in waardering voor wat er in Den Haag gebeurt. Echt! Klinkt cheesy, maar al tijdens het testen en dus kijken naar urenlange debatten, vaak tot laat in de avond, kon ik er niet omheen: met alles wat je van politici vindt, er gebeurt echt veel meer dan de soundbite die je op het Journaal ziet. En het is niet zelden heel belangrijk en regelmatig erg interessant. Door het gemak waarmee je dat via Debat Direct kunt volgen, is dat voor mij heel erg zichtbaar geworden. Waar ik voorheen amper het nieuws volgde, check ik nu soms een debat waarvan het onderwerp me aanspreekt (vanavond: wijziging zorgverzekeringswet!). Ook in mijn vrije tijd ;-) Met alles wat we bedacht hadden als resultaat van ons concept, dit had ik persoonlijk niet durven dromen. Daarom dus: trots!

Maar ja, ik ben natuurlijk maker. Product manager bovendien. Dus neem mijn woorden niet zomaar aan: ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Proberen? Kies je app store: Android, iOS, Windows, of zoek er op Debat Direct en dan komt de rest vanzelf goed!