Twitter

Met Pip op tour

By on jan 26, 2019 in general | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

“Ron, wat doe je eind januari volgend jaar?” Vriendin Leonieke Daalder komt ergens oktober 2018 terug op mijn aanbod dat ik best een keer de bus wilde rijden voor haar dochter Pip Blom, die bij steeds meer mensen bekend is als coole indie chick. Voor mij is Pip vooral Leoniekes dochter en onze oude oppas. Pip, wiens eerste optreden ik nog met Film It Yourself filmde. Ik zag in haar rijzende ster – ik zeg het eerlijk – ook een kans om een klein stukje van die band-droom te beleven: op tour! Door Engeland!!! Hoe vet is dat? Ooit speelde ik in een bandje in Limburg. We kwamen niet verder dan Roermond. Daarna verving ik iemand in een band die het even leek te gaan maken en trok ik al eens naar Londen om te ervaren wat voor slangenkuil de muziekwereld kan zijn. Wat in de lokale krant een golden story leek was in werkelijkheid een grote deceptie met drie onbetaalde shows voor drie man en een paardenkop.

Nee, dan Pip. Die lang zocht naar muzikanten, drie jaar geleden eindelijk een band formeerde en haar eerste optreden gaf in een oefenruimte met publiek erbij. Rommelig, maar toen al met de energie die je nodig hebt om verder te komen dan dat gepruts op mijn muzikale cv. Die in het afgelopen jaar zeven keer Engeland doorkruiste om op zoveel mogelijk plekken op te treden en daarmee steeds meer mensen bereikte. Die nu heeft getekend bij een label en een album klaar om uit te brengen. Die Pip, die mag ik komende tien dagen door Engeland rijden.

Voor alle Pip Blom-fans alvast een disclaimer. Dit is mijn blog, dus mijn verhaal. Je leest hier over de tour, maar door mijn ogen. Die ogen stralen van geluk en dragen geen journalistieke bril. Ik rij vanaf morgen tien dagen lang met Pip, broertje Tender, Gini en Darek door Engeland, ik ervaar en ik deel wat ik wil delen. Als een ouwe gek die als een kind zo blij is dat ie het ook een keertje mag doen, op tournee. Let’s go!