Google PlusFacebookTwitter

Net als Nike; just do it

By on aug 15, 2011 in #stunst | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Volgende week mag ik mijn oud collega’s van de FHJ onderwijzen. Een leuke klus. De vraag: Wil jij ons niet om de paar maanden bijpraten over de nieuwste tools die we kunnen gebruiken. De vooronderstelling: ik probeer alles uit wat ik voorbij zie komen. En ik probeer ook dingen uit die niet voorbij komen, dingen die ik vind na actief zoeken. Het is waar. En toch heb ik volgende week niet veel nieuws te vertellen aan mijn collega’s. Behalve dan dat ze het net als ik vooral ook moeten proberen. Alles.

Even was ik bang dat ik ze niets te melden zou hebben. Maar na een avondje surfen en dingen op een rijtje zetten kwam ik toch wel met een mooi lijstje van zaken die ik nog niet voorbij heb horen komen in gesprekken die ik met de deelnemers voerde in de afgelopen tijd. Nieuwe tools, nieuwe trucs, leuke dingen die nuttig zijn voor de journalist en ook voor de opleiders van de journalist.

Toch is er ook een andere conclusie. Want veel zaken zijn niet zo nieuw dat ze er nog niet waren toen we nog samenwerkten. Het enige verschil is dat ik bij elk platform direct een account neem om het uit te proberen. Het verschil is dat ik ideeën die we allemaal hebben misschien iets meer fundament kan geven. Maar niet omdat ik nu zo’n goede neus ervoor heb. Enkel omdat ik ze heb uitgeprobeerd.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben graag een filter voor een groep mensen. Ik probeer met alle plezier Appmakr en Appcookr uit en vertel waarom ik een voorkeur voor de een of de ander heb. Maar mijn belangrijkste boodschap zal toch de boodschap zijn die ik al eerder heb gebracht: doen, doen, doen. Alleen dan ervaar je wat mogelijk is en word je zelf geprikkeld. Geen college kan daar tegenop. Niet heel slim, want als ze mijn les leren, heb ik mezelf weggepromoveerd als terugkerend spreker. Maar wel zo eerlijk :-)

[wp_connect_comments href=”” width=”480″ num_posts=”6″ colorscheme=”light” /]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.