Google PlusFacebookTwitter

Déjà vu (III): Net zo sexy als Brad Pitt

By on jun 16, 2011 in #3voor12, #pindsvin | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

In mijn 3VOOR12 periode heb ik veel mogen doen. Wat precies, dat kun je zien op de Geschreven, Gefilmd, Geluid-pagina’s. Ik ben trots op alles wat ik daar heb gemaakt, zelfs de dingen die in de praktijk misschien niet zo goed uitpakten. Sommige berichten wil ik er de komende tijd nog één keer uitlichten. Zoals deze…

Na mijn eerste verslag van de Volkskrant Single Night op Lowlands 2002 dook ik opnieuw die tent in, nog steeds met mijn

Net zo sexy als Brad Pitt

Het jachtseizoen is geopend in de Foxtrot, waar de Lekker Single Night alweer haar derde uur ingaat. Betrekkelijk vroeg nog, maar inmiddels wel al op temperatuur. 3VOOR12 ging undercover, op zoek naar een prooi.

Oké, een ding heb ik geleerd; je gaat dus niet alleen naar een avond voor alleenstaanden. Niet op Lowlands tenminste. Geheel tegen mijn verwachting in zijn de loners de losers. Dat je single bent, oké. Maar je neemt dan op zijn minst wat vrienden mee, zodat je je kan bescheuren om die echte eenzamen die -misschien wel voor het eerst in hun leven- hopen vanavond de ware tegen te komen.

Vrijdagavond 23.00 uur
Maar ik ben verdomme getrouwd! En nou word ik hier collectief gebasht door al die desperate gasten! Dat gaat te ver, zelfs voor een goed verhaal. Tijd dus voor plan twee: de inschakeling van een vrouwelijke collega uit het 3VOOR12-kamp. Het werkt. Meteen heb ik meer bekijks. En ook aanspraak. En kan kan ik zelf geiten over anderen. Een verlichting die mijn avond het benodigde nieuwe leven inblaast.

Ondertussen gaan Wipneus en Pim onverminderd door met het koppelen van alles wat losloopt. Anita Meyer, De Singeltjes, Big Black & Beautiful en wat niet meer voor entertainment. Maar zoals een jager alleen prooien en verstopplekken ziet, heb ik geen oog voor dat wat er op het podium gebeurt. Het is slechts een sfeerversterker. En dus kijk ik om me heen. Nu zonder kladblok op mijn buik, redelijk zelfverzekerd.

Vrijdagavond 23.53 uur
Bij de Matchbox is er een bericht voor mij. 1788 is haar naam en zij speelt mijn spelletje goed mee: “Ja, ik wil ook wel” staat er op mijn eerste berichtje. Kijk dat biedt perspectieven. Misschien niet bijster origineel, maar ik antwoord terug: “Juj, maar wat willen we dan?” Zelf durf ik de keuze niet te maken. Dan volgt een bericht van 1782, de giechelpartner van 1788. “Je bent net zo sexy als Brad Pitt”, niet lang daarna gevolgd door “Oh my god, I think I love you”. Kennelijk overschatten anderen mij ook een beetje. Tijd voor duidelijkheid. Ik stap op de twee meiden af.

Ik ben niet de enige die post van heeft ontvangen. Vooral 1782 is erg voortvarend bezig met berichten voor willekeurige hunks met teksten als “Trio?” en “sex?”. Je moet wel heel dronken zijn om dat nog serieus te nemen. Toch staan de ontvangers in de rij bij het duo. Stel je voor dat het geen grap is? Maar dat is het wel. En na wat gebabbel heen en weer sluit ik me aan bij de dames. Als ik geen date kan krijgen, dan op zijn minst toch gewoon een leuke avond.

Zaterdagochtend 01.00 uur
Mijn nieuwe vriendinnen zijn niet te stoppen. Vooral 1782 begint er langzaam serieus werk van te maken. Een uitgebreide briefwisseling met 1167 bereikt een climax. Van “trio” naar “sex” is ze inmiddels aanbeland bij het iets realistischer “knoopjes los graag.” Niet veel later gaat zijn blouse los. 1788 en 521 liggen in een deuk, maar voelen de bui al hangen… Ken je dat gevoel, dat je beste vriend iemand versiert en jij blijft over met het beste vriendinnetje?

(Verschenen op 3VOOR12 op 24 augustus 2002)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.