Niche journastiek avant la lettre: "Het is een nette scheur"

Gisteren is onze tent na een stormachtige nacht gehavend wakker geworden. Een grote scheur van boven tot beneden. Een klotebericht. Maar de manier waarop het tot me kwam is een schoolvoorbeeld van toekomstjournalistiek.

Het begon met de berichten op Twitter. De storm die zondagnacht over Vlieland trok, zou een ware ravage hebben aangericht. Vanaf dat moment zit je als tenteigenaar in spanning: “En de mijne?” Voor de wereld misschien niet, maar voor mij was dit het nieuws van de dag. Of liever gezegd het nieuws waarop ik zat te wachten, maar dat geen conventioneel nieuwsmedium mij kon bieden. Het antwoord op één vraag: “Staat mijn tent nog?”

Een telefoontje van de camping bracht aan het eind van de dag slechts gedeeltelijk helderheid: “Uw tent heeft een scheur.” Meer konden ze niet melden. Een scheur. Wat voor scheur? Hoe groot? Is alles nat? Staat de tent nu wel of niet overeind? Moet ik nu ernaar toe om de boel op te ruimen? Kan ik nog iets repareren voor het festival van komend weekend? Een behoefte aan informatie. Die binnen anderhalf uur werd vervuld dankzij mijn online sociale netwerk.

Na het bericht van de camping ging er snel een twitterbericht uit: “wie is er al op Vlieland?” @peterboorsma wist te vertellen dat @ardboer en @frrr er al waren. Beide zitten ook in mijn cirkel van bekenden, dus ik kon hen vragen of ze alsjeblieft even een blik wilden werpen op mijn tent. Voor het donker was, wist ik alles wat ik wilde weten: een nette rechte scheur, binnen wonderbaarlijk genoeg nog kurkdroog. De gestuurde foto’s leverden het bewijs bij de drie zinnen die @frrr stuurde. Met een rol ducttape zou het mogelijk moeten zijn om de tent nog voor het weekend nog gebruiksklaar te maken.

Gisteren kon ik mezelf bedienen via mijn netwerk. Maar iemand anders had dat ook kunnen doen en mij zo een nieuwsdienst geleverd waar ik echt wel wat voor over heb. In dit geval was er ook een andere bindende factor: alle campingbezoekers hadden dezelfde informatiebehoefte en in die behoefte lag een kans voor een nieuwsmedium. Het was niet onmogelijk om elke tent met schade op de foto te zetten en dat online aan te bieden.

Het is ook goed denkbaar dat de nu al krachtige filter van je eigen netwerk nog geavanceerder wordt, waardoor je door de mensen die allemaal een deel van jou en je wensen en behoeften kennen, mensen waarmee je interesses deelt, gevoed wordt met precies die informatie die je wil ontvangen. Een andere mogelijkheid is dat een combinatie van technologie (het semantisch web) en een soort registratiesysteem van alles wat je leest, kijkt, beluistert zou je kunnen bedienen zoals Last.fm dat nu al doet met muziek.

Hoe dan ook, degene die het voor elkaar krijgt om mij de volgende keer al ’s ochtends die drie zinnetjes en foto’s te presenteren die @frrr me nu toestuurde, is mijn journalistiek medium van de toekomst. En degene die de volgende keer mijn tent met een rol ducttape wil repareren mijn persoonlijk held :-)