Twitter

Ron van der Sterren

Tot juli 2018 werkte ik full time aan een van mijn mooiste projecten tot nu toe: het opknappen van ons nieuwe huis in Wageningen! We hebben de zelf opgelegde deadline schandalig overschreden, maar we zijn er heel en erg gelukkig uitgekomen. Vanaf nu mag je me uit mijn bed trekken voor elk wild, schier onmogelijk plan dat te maken heeft met (journalistiek georiënteerde) media en schreeuwt om een aanjager die technologie snapt en weet hoe de inhoud leidend kan blijven, iemand die de kansen ziet in de berg aan beperkingen die er altijd zijn als iets nog moet groeien.

Tot februari 2018 werkte ik bij Videodock. Als uitgever was ik er verantwoordelijk voor het iPad videomagazine RCO Editions van het Koninklijk Concertgebouworkest, als creative director bracht ik inhoud, vorm en techniek bij elkaar voor het maken van video-app Debat Direct van de Tweede Kamer.

Sinds de oprichting van vpro’s popmagazine 3voor12 tot 1 september 2010 werkte ik als journalist, presentator, programmamaker, onderzoeker, projectleider en community manager. Een walhalla waar ik veel mooie dingen mocht doen. Zoals het volgen van de band zea voor de online documentaire soap Op Weg Naar Stadskanaal, het bedenken en produceren van de serie (behind) closed doors en het community registratieplatform Film It Yourself. Als journalist schreef ik me suf over belangrijke randzaken van de popmuziek en deed talloze keren persoonlijk verslag van Nederlandse festivals als Lowlands, Motel Mozaique en Pinkpop. En dan was er nog het radioprogramma Dubbel Check en het tv-programma De Gevestigde Orde. En, en, en…:-)

Van juli 2009 tot en met november 2010 hielp ik PopSport uit de brand als directeur bij de stichting, een organisatie die jongeren tussen de 12 en 19 stimuleert om actief bezig te zijn in de popwereld. Daarna mocht ik als docent internetjournalistiek een jaar lang helpen met het aanslingeren van het project Nero, een samenwerkingsverband tussen Wegener en Fontys.

Mijn laatste wilde haar heb ik in 2011 en 2012 gestyled met een poging het Film It Yourself concept onder de naam reliv.in als startup te lanceren. Hoe dat niet lukte, maar wel een tof avontuur was, lees je hier :-)