Google PlusFacebookTwitter

Gemaakt

(behind) closed doors (2005/2009)

Ere wie ere toekomt: Gruff Rhys was degene die voorstelde om een geplande sessie in de lift te doen. Aanvankelijk leek het te mislukken, omdat de lift te klein was. Gelukkig was het de verkeerde lift. Eenmaal in de lift die wel naar Rhys’ hotelkamer ging, speelde de Super Furry Animals frontman twintig minuten lang live elevator music terwijl gasten in en uit liepen.

Diezelfde middag wist ik meteen een tweede sessie te scoren met Jens Lekman. Lekman zou die avond het voorprogramma van Gruff Rhys verzorgen en stapte in de lift toen Rhys aan het spelen was. Na afloop wilde ook Lekman wel een liftsessie doen. Daarmee was de geboorte van een enorm populaire jarenlang lopende sessieserie een feit. Er zijn er meer dan 300 liftsessies gefilmd door 3VOOR12.

Hollandse Nieuwe (2002 / 2009)

Serie bandreportages van aanstormende talenten uit de Nederlandse muziekscene.

Dubbel Check (2001 / 2009)

Het popjournalistieke radioprogramma van 3VOOR12. In 2001 nam ik de rol van presentator over van Sander Kerkhof. Tot en met 2009 presenteerde ik samen met Leonieke Daalder vrijwel wekelijks het twee uur durende programma, met elke week nieuwe interviews en gesprekken over actuele zaken in popland.

Ziel en Zaligheid (2002 / 2006)

Als vaste invaller voor Leonieke Daalder presenteerde Van der Sterren tussen 2002 en 2006 met enige regelmaat het portretinterviewprogramma Ziel en Zaligheid. Doel was om een persoonlijk portret te maken van mensen uit de muziekindustrie aan de hand van hun muzikaal verleden.

Voicst (2001 / 2007)

Gedurende de tien jaar dat ik bij 3VOOR12 werkte, mocht ik meerdere reportages van de Amsterdamse band Voicst maken. Het resulteerde behalve in een archief van meer dan 40 tapes beeldmateriaal ook in een tijdsdocument van een van mijn favoriete bands.

Op Weg Naar Stadskanaal (2001)

Voor 3VOOR12 volgde ik een jaar lang de band Zea als onderdeel van de webdocumentaire Op Weg Naar Stadskanaal. Doel: een beeld krijgen van de reis die artiesten afleggen op zoek naar roem, erkenning, rijkdom, artistieke bevrijding. Van der Sterren volgde een jaar lang de band Zea en maakte daar een 24 delige webdocumentaire van en een losse tv documentaire van drie kwartier. Het resultaat was een serie van 24 afleveringen per artiest, aangevuld met videocommentaar van deskundigen uit het veld. Het geheel was zo vormgegeven dat je als kijker zelf kon kiezen welke kenner je aan het woord liet.

Plantage Salon (1999/2000)

In 1999 en 2000 interviewde Van der Sterren na afloop van talkshow De Plantage (met Hanneke Groenteman) de gasten met hulp van internetluisteraars in de zogenaamde broadbox. Luisteraars thuis namen deel aan het gesprek dat Van der Sterren voerde. Na zelf een vraag gesteld te hebben kregen ze het recht om andere vragen prioriteit te geven en zo invloed uit te oefenen op de loop van het gesprek.

Overige producties