Google PlusFacebookTwitter

RCO Editions

Bij Videodock was ik van 2013 tot en met 2016 als uitgever eindverantwoordelijk voor de totstandkoming, ontwikkeling en invulling van RCO Editions, het iPad video magazine van het Koninklijk Concertgebouworkest.

RCO Editions was een gedurfde propositie. Geen platte V.O.D, maar een poging om de diepgang van de muziek de ruimte te geven en tegelijkertijd toegankelijk te maken op een nieuwe manier.

Idee is dat als je het verhaal leest van het schandaalconcert, waarbij bezoekers op de vuist gingen nadat ze voor het eerst de Altenberg Liederen van Berg hoorden, je zelf heel anders naar die liederen gaat luisteren. En je wordt er helemaal ingetrokken als je vervolgens in de concertopname ook nog eens geleid wordt door bijvoorbeeld de dirigent, die minitieus uitlegt waarom je wat hoort, op het moment dat je het hoort.

Videodock ontwikkelde hiervoor een tot dan toe niet bestaande dual screen player waarbij twee videos tegelijk afgespeeld kunnen worden en inhoudelijk synchroon blijven, ze werkte de bijbehorende business case uit, ontwikkelde in samenwerking met aFrogleap de app en is als uitgever nu verantwoordelijk voor de tweemaandelijkse vulling van het magazine in overleg met de opgerichte redactie.