Twitter

Startup relivin

Na de lancering van Film It Yourself bij mijn – inmiddels oude – werkgever vpro, had ik een visioen. Wat als dit door iedereen te gebruiken is? Stel je voor, je filmt zoals je dat nu doet, maar daarna wordt jouw video automatisch samengevoegd met andere video’s van dat moment. Wow!

Stel je eens een wereld voor waarin je alles terug kunt zien. Altijd. Voor sommigen een nachtmerrie, maar ik ben ervan overtuigd dat die tijd komt. En juist daarom voel ik de behoefte om daar zelf een positieve bijdrage aan te leveren. Met een platform waarbij de filmer de touwtjes in handen heeft.

In 2010 waagde ik de sprong. Twee jaar lang probeerde mijn visioen te laten uitkomen. Een spannende trip, met de typische pieken en dalen die horen bij ondernemen in het algemeen en startups in het bijzonder. Eén groot avontuur met andere woorden. Dat eindigde met de lancering van de reliv.in app en het stuklopen van onderhandelingen tussen reliv.in en Vyclone. Vyclone doet hetzelfde, maar zag er als team iets anders uit: geïnitieerd door Joe Sumner (zoon van Sting) en gesteund door Dreamworks, Live Nation and Ashton Kutcher (als investeerder). Hier is veel over te vertellen, maar de samenvatting is dat David niet altijd van Goliath wint.