Google PlusFacebookTwitter

Déjà vu (IX): genieten van het uitzicht

By on jul 21, 2011 in #3voor12 | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

In 2003 had ze een hele winkelstraat zo gek gekregen om bedden in de etalage te zetten voor festivalbezoekers. In deel 3 van mijn slaapverslag laat ik me in slaap sussen door

slapen in de hoofdzaak (III)

Tijd om te gaan poseren als schone slaper. De kroeg tegenover is eindelijk gesloten. Al betekent dat niet dat de rust is wedergekeerd. Bij de koffieshop erboven en de kroeg twee deuren verder is nog steeds spitsuur. Gelukkig zien de bezoekers mij niet liggen.

Dat geldt ook voor de twee verslaafden die voor de kapsalon stoppen en een dealtje sluiten. Mijn lef slinkt tot een minimum, de foto is dit keer vanonder de lakens gemaakt. Verstaan kan ik ze niet, maar de transactie verloopt zo te zien voorspoedig. Al valt de koper nog voor hij zijn heeft verbruikt al bijna op zijn bek. Hij zou best een bedje kunnen gebruiken.

De volgende wakkerhouder is een ambulance die met rotvaart ‘mijn straat’ inrijdt. Snel veer ik mijn bed uit. Aan het knipperend licht te zien, staat hij stil, maar ik zie het net niet. Nog maar een kopje thee.

Als ik weer lig, komt er rustiger volk voorbij. Ze kijken even, zwaaien dan. Ik ken inmiddels mijn plek en zwaai ‘spontaan’ terug. Een lach is mijn beloning. Eerlijk gezegd had ik meer gekheid voor mijn raam verwacht. Maar de meeste voorbijgangers zien me niet eens liggen. Ik kan redelijk ongestoord van het uitzicht genieten. Uitzicht dat elke minuut anders is als je heel goed oplet.

De vogeltjes laten zich niet voor de gek houden door het intreden van de zomertijd. Bij de eerste straaltjes natuurlijk licht zetten ze het op een fluiten. Aan de overkant op drie hoog is nog een vroege vogel. Kennelijk was het vaders beurt om ‘de kleine’ op te pakken. De kleine heeft er in ieder geval zin in: op pappa’s arm voelt hij zich veilig en niet te verlegen om vrolijk naar mij te zwaaien. Dan raast de eerste tram voorbij. Nu ga ik toch echt slapen.

(Verschenen bij 3VOOR12 op 30 maart 2003)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.