Google PlusFacebookTwitter

Sport vs. popmuziek

By on okt 22, 2007 in Muziekpartij | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

De staatssecretaris vindt dat de Nederlandse sport het goed doet en stopt er de komende jaren een paar miljoen extra in om ervoor te zorgen dat we het de nog beter gaan doen. We zitten bij de top tien in de sport. Dat wordt bepaald aan de hand van voorname sporttoernooien waar Nederland het goed doet.

Stel je voor: een spotje op de Nederlandse televisie met alle alt.nl artiesten in een soort van clip, om de Nederlandse alternatieve muziekscene te promoten. Als we daar geen geld voor bij het clipfonds kunnen lospeuteren, weet ik het ook niet meer! En dan daarna mee, op handelsmissie. Armin van Buuren, Pete Philly en Lucky Fonz III mee naar Indonesië met Beatrix!

Je moet lachen he? Jaaaa, ik zie het. Kijk, en daar gaat het mis. Tenminste, als je een van die klagers bent, die zegt dat het niet goed gaat met de Nederlandse popmuziek en dat het meer aandacht en vooral meer geld moet krijgen.

Volgens mij kan dat. Volgens mij is het haalbaar, popartiesten mee op handelsmissie. Of het nu De Kift, Alamo Race Track of About is, Charlie Dee, wat te denken van at the close of everyday! Maar dan moet je er als band, scene en aanhang. Likken, lullen en af en toe lachen om mensen die een pak dragen. En je niet te goed voelen om iets te vragen, een plan te maken, dat in te dienen, het nog een keer in te dienen, en als het eindelijk lukt ook je best doen voor mensen die er echt geen fuck aan vinden, maar na afloop wel gaan zeggen dat het heel boeiend was. Dat kan.

Maar willen we dat? En waarom dan? Het is volgens mij niet onverstandig. Het creeert aandacht voor Nederlandse muziek op televisie en andere massamedia. Is dat wat je wil? Of wil je gewoon lekker je eigen ding doen. Van De Muziekpartij mag het allebei :)

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.