Google PlusFacebookTwitter

YouTube editor+

By on mei 30, 2011 in #stunst, Gebruikt | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ja, je kunt in Youtube ook video’s bewerken. De YouTube Editor beleefde in juni 2010 haar soft launch, maar werd onlangs geupdate met een paar nieuwe features en is inmiddels ook werkbaar snel geworden. Nu nog een YouTube remixer.

De Youtube editor is een simpele montageset waarin je – net als in iMovie, Moviemaker of online met Jaycut – verschillende losse filmpjes heel eenvoudig kunt samenvoegen tot een montage. Behalve standaard wisselingen als een cross-fade, slide of wipe kun je ook heel makkelijk je beeldcontrast of helderheid aanpassen. Allemaal leuk, aardig, grappig, handig.

Voor de gemiddelde blogger of videojournalist biedt het op dit moment weinig meerwaarde. Iemand die met video werkt heeft een lokaal programma dat alles kan wat Youtube aanbiedt, maar dan beter. Toch zorgt het aanbieden van dit soort tools aan zo’n grote massa gegarandeerd voor de adaptatie van montagewerk en dus voor meer gemonteerd materiaal.

Echt leuk wordt het natuurlijk als Youtube de deur opent naar alle beschikbare filmpjes op haar platform. Want nu mag je alleen nog je eigen materiaal bewerken. Hoe tof zou het zijn als je ook andere video’s kunt gebruiken in jouw montage? Precies. Heeeeeeel tof! #fingerscrossed


PLUS:

MIN:

HANDIG OM:

NIET VOOR:

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.