Van korte film via architectonische rondleiding naar een cabaretvoorstelling: de FIY ideeën druppelen langzaam binnen

Vorige week deed ik een oproep: wat zou jij willen doen met FIY. En er kwamen al een paar mooie ideeen binnen die ik even met je wil delen. Deze opsomming is zeker niet als afsluiting van de oproep bedoeld. Heb je een idee voor FIY, laat het ons dan weten! Vind je genoeg medestanders, dan gaan we kijken hoe we het kunnen uitvoeren.

Iets met muziek op verschillende locaties
Darren Solomon denkt nog na over het juiste vervolg op zijn Marker/Music project, met hulp van de FIY app. Ik kan bijna niet wachten op wat hij bedenkt.

Architectonische rondleiding
Vriend Pascal043 wil architectuur filmen. Hij ziet een mooie cross-over en schat in dat de iPhone dichtheid onder architecten super hoog is. “Architecten kijken en registreren veel en vinden het leuk om werk van anderen te zien.” Hij heeft ook al een eerste testidee: “De Indemann in Inden (Duitsland) is een iconisch ontwerp door Marc & Nicole Maurer van MUA. In het voorjaar gaan we kijken en filmen.” Ik ben nu al benieuwd naar het resultaat.

Cabaret
Micha Wertheim werd na het horen van het FIY concept zo enthousiast dat hij meteen lijntjes uitzette. Een dag later hing het Leids Cabaret Festival aan de lijn. Het was helaas te kort dag om al deze week (het festival is van 7 tot en met 12 februari) nog iets te doen, maar het contact en de wil is er. De weg gaan we zeker vinden!

Korte film
Indirect binnengekomen. Nadat een bekende tijdens een feestje nog eens vroeg naar mijn ontmoeting met mijn vrouw borrelde zo het idee op voor een korte film over speeddaten, waarbij je de verschillende koppels in verschillende vensters met elkaar ziet praten. Het is bijna af. De casting start binnenkort :-)