Waar is mijn groep?

3VOOR12-verslaggever Ron van der Sterren checkt dit jaar of hij nog wel festivalwaardig is. Dit keer niet de luxe van een hotelkamer, maar als bezoeker op de camping. Zonder collega’s en voorlopig ook nog zonder oude vrienden…

Een goed festival begint met een goede groep. Nu ben ik alleen naar Pinkpop gegaan, ik heb ook geen oude vrienden gebeld en met ze afgesproken. Maar zo deed ik het ‘vroeger’ vaker: in mijn eentje naar een festival, in de wetenschap dat ik altijd wel bekenden tegenkwam en daarbij kon aanhaken. Dat klinkt als pure klaploperij en dat is het ook wel een beetje. Maar het is ook heel handig. Er is niets zo irritant als met een groep over een festival struinen. De helft van de tijd verlies je aan geleuter over waar iedereen naartoe wil. In je eentje ga je gewoon kijken wat je wilt zien en haak je aan bij je vrienden als je uitgekeken bent.

Een klein probleempje: ik ben de afgelopen tien jaar niet meer met mijn vrienden naar Pinkpop geweest. Als ze er zijn en ze me nog kennen, zou ik ze hier moeten vinden, links naast de geluidstoren. Daar lagen wij vroeger altijd. Verschillende groepen die via een paar individuen aan elkaar hingen. In totaal zeker twintig mensen. Maar bij Within Temptation vind ik niemand…

Via mijn oude overbuurjongen die ik toevallig tegenkwam heb ik één nummer van een oude bekende bemachtigd. We vinden elkaar oké, maar vriend zullen we elkaar niet noemen denk ik. Toch wordt het vast lachen als ik hem vanavond tegenkom op camping A, waar ik zelf ook sta. Maar eigenlijk wil ik hem eerder zien, in de hoop dat ik via hem ook al de anderen vind. Als ik hem de code ‘links naast de toren’ sms, reageert hij echter koeltjes: ‘Waar heb je het over Ron?’ Misschien is dit toch niet de goede ingang. Dan nog maar even solo genieten van Marilyn Manson, inclusief afschuwelijk onweer! Alles is perfect, als je het maar van de goede kant bekijkt ;)